Áldás az immunrendszernek a rendszeres szex

Ha esetleg extra moticáviót keresnétek a pároddal arra, hogy feldobjatok egy esős szombat délutánt, vagy ne sorozatnézéssel töltsétek az estét, akkor a tudomány máris a szolgálatotokba áll! A külön jó hírünk pedig az, hogy a rendszeres szexuális élet számos kedvező egészségügyi hatása akkor is fennáll, ha szólóban dolgozol az immunrendszereden.

Megelőzi a korai menopauzát

A University College London tanulmánya kimutatta, hogy azok a nők, akik legalább hetente egyszer nemi életet élnek – ideértve a közösülést, az orális szexet és az önkielégítést is – 28%-kal kisebb eséllyel néznek szembe korai menopauzával – számol be a Bien.

A kutatók szerint ennek oka az lehet, hogy a szexuális stimulálást a test lehetőségként értelmezi a teherbeesésre, azonban, ha ez hosszabb távon elmarad, akkor a szervezet az energiát másra kezdi el felhasználni, mint arra, hogy fent tartson egy rendszert a potenciális fogantatásra.

Ruth Mace professzor, a tanulmány egyik szerzője megjegyezte: a menopauza egy természetes és elkerülhetetlen folyamat a nők esetében, és nincs az az életmódi tanács vagy gyakorlat, ami a reproduktívitás megszünését leállíthatná. Ugyanakkor az eredmények azt mutatják, hogy a rendszeres szexuális élet, a teherbeesés lehetősége befolyásolja a menopauza idejét is.

szex

Fotó: 123rf.com

Ébren tartja az immunrendszeredet

A rendszeres nemi életet élők kevesebb betegszabadságot vesznek ki. A pennsylvaniai Wilkes University kutatói azt találták, hogy azokban a hallgatókban, akik hetente egy vagy két alkalommal éltek nemi életet, magasabb számban voltak jelen bizonyos antitestek, mint azokban, akik ennél ritkábban bújtak a paplan alá.

A rendszeres szexuális élet így segíthet elkerülni vagy gyorsabban leküzdeni a vírusos betegségeket, és kevésbé gyengíti le őket a stressz.

Csökkenti a magas vérnyomást

Számos tanulmány igazolta már, hogy a rendszeres nemi élet segít csökkenteni a magas vérnyomást. A szisztolés vérnyomás – ez az első érték, amit vérnyomásméréskor a kijelzőn látsz – a szív összehúzódásakor keletkező nyomást mutatja, és 50 éves kor fölött ez az érték a legfontosabb, bár természetesen a másik sem elhanyagolható.

Egy tanulmány a behatolással járó közösülést – tehát például az önkielégítést nem – kimondottan a szisztolés vérnyomás csökkentésével hozta összefüggésbe.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Véredben a szex? – A vércsoportod alapját megtudhatod, milyen szerető vagy

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.