Agyváltoztató szex!

A szüzesség elvesztése tényleg megváltoztatja az életet. Az aktív szex pedig nyomot hagy az agyon – legalábbis a férfiaknál.

A Saitama Egyetem (Japán) munkatársai az agyi idegsejtek olyan kisülését (tüske) találták, mely inkább a szűz hím patkányokra volt jellemző, szemben az aktív szexuális életet élő társakkal. Az agyi aktivitás az állatot az első szexuális alkalom felé vezeti, és a tüske később egyre inkább eltűnik. A New Scientist szerint egy nap fel fogják fedezni azt a tablettát, mely a tüskék növekedését segíti elő, ezáltal feldobja az emberi libidót.

Fotó: 123rf.com

Régóta ismert, hogy számos, a szexuális viselkedéssel kapcsolatba hozható agyterület a nemtől függően különböző nagyságú. Ahhoz, hogy meghatározzák azt, hogy aktív szexuális életet élő férfiakban ez miért nagyobb, szexuális élményben nem részesült hím patkányokat hasonlítottak össze tapasztaltabb társakkal.

Az idegi aktivitást jelző tüskék száma jóval alacsonyabb volt nem szűz egyedeknél. Ugyanakkor a tüskecsökkenés Sindzsi Cukahara és munkatársai szerint számos tényező összességére vezethető vissza, például a nőstények jelenlétében kialakuló hormonális változásokkal is.

A tüskék nőstényekben való szerepe jövőbeni kutatások tárgya lehet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.