A zsír a tesztoszteron halálát okozza?

Amennyiben azt tapasztalja, hogy egyre kevésbé tudja összegyűrni társával a lepedőt, ne a korát okolja a csökkent tesztoszteron miatt, hanem a súlyfeleslegét.

Az ír főváros St. Vincent’s University kórházának orvosai végeztek egy kutatást, mely során túlsúllyal, illetve a magas vércukorral rendelkező, pre-diabéteszes férfiakat fogtak tömegcsökkentő programra. Mint ismeretes, a túlsúlyos egyedek esetében a tesztoszteron szint jelentősen lecsökken, ami azért kár, mert ez a hormon felelős többek között a libidóért is. Így ha kevés termelődik, akkor csökken a szexuális késztetés, és merevedési problémák is keletkeznek.

Visszatérve a kutatásra, a szakemberek azt találták, hogy a testtömeggel fordított arányban van a tesztoszteron mennyisége. Azaz, a kutatásban részt vevő férfiak ahogy fogytak, úgy lett egyre több férfihormon a szervezetükben, és úgy lett egyre erősebb a vágyuk egy – vagy több – asszony után.

Az orvosok összehasonlító tanulmányt végeztek a férfiakon, akiket így három csoportba osztottak. Az egyik csoport tagjainak rendszeres edzést és alacsony kalóriatartalmú étrendet írtak fel, a másik csoport cukorbaj elleni szert (metformin) kapott, a harmadik csapat pedig placebót.

Mint kiderült, a sportoló-diétázó férfiak 54 százalékkal emelkedett egy év alatt, míg a másik két csoport szintje meg sem mozdult. Így hát egyértelművé vált, hogy az életstíluson történő változtatással egy év alatt nem csak 8 kilogramm feleslegtől lehet megszabadulni, hanem jelentősen lehet növelni a szervezet tesztoszteron termelődésének mennyiségét is, mi több, a cukorbajt is meg lehet előzni! És még nincs vége a listának! Egy másik kutatás szerint azokról az idősebb férfiakról, akiknek magas a tesztoszteronjuk, kevésbé tűnik el az izomtömeg.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.