A szex miértje befolyásolja az orgazmus milyenségét

A motiváció, amiért az emberek szeretkeznek, egyértelműen befolyásolja az aktus utáni kielégültségi érzést.

Ugyan az eddig megjelent legtöbb tanulmány a szexuális vágyra és az orgazmusra koncentrált, azonban az embereket sok ok rávehet szexuális aktus létesítésére. Kyle Stephenson és a Texasi Egyetem munkatársai megállapították, hogy a szerelem és kötöttségek nélküli szex is lehet kielégítő, míg az anyagi javak megszerzésére irányuló szexuális kapcsolat kevesebb örömet jelent az ágyban.

A kutatók 544 egyetemista korú férfival és nővel egy kérdőívet töltettek ki, mely szexuális motivációikat és kielégülésüket firtatta. Azok a férfiak, akik önértékelésük növelése miatt szexelnek, olyan kevés örömöt találtak, mint azok, akik valami megszerzése, vagy egy szívesség miatt tették ugyanezt.

szex

Ezzel szemben a nőknél erősebbnek bizonyult a szerelem és a szex kapcsolata, habár ez férfiaknál is megfigyelhető volt. Azok a nők, akik valamit szerettek volna partnerüknek kifejezni, például hálát, vagy bocsánatkérést, szintén nagy örömöt leltek a tevékenység gyakorlásában. Az önbizalom-növelő szex az ő esetükben is kevésbé volt kielégítő. Mindenesetre a nőknél a szabályozó folyamat sokkal összetettebbnek bizonyult, mint férfiaknál – ennek okára a kutatók jelenleg nem ismerik a választ.

Következő lépésként – melyet szélesebb populáción terveznek elvégezni – a kutatók annak meghatározását tervezik, a stressz miként befolyásolja a szexuálist funkciózavart.

Forrás: https://napidoktor.hu/