A szex – Érzelmi gyógyír zavaros világunkban

Valamennyien a szexuális aktus eredményei vagyunk. Minél többet tanulunk törékeny, erotikus jellemünkről, annál egyértelműbb, hogy ez a középpont, mely körül életpályánk forog, akár tudatában vagyunk, akár nem.

Miután ettünk, ittunk és aludtunk, a következő dolog, amire igényünk van, a szex. Ha körülnézünk a kultúránkban, a több milliárd dolláros hirdetőipar is számos túlszexualizált üzenetet használ, hogy eladjon bármit. Ugyanekkor azonban az emberek egy technológia vezérelt kultúrában élnek, mely elválasztja a szexualitást az intimitástól, miközben továbbra is azt állítja, hogy a szexuális oktatásnak nincs helye az iskolában.

A szexuális zavarok és tudatlanság erősödik, ahogy körülnézünk a világban. A fiatal nőket nem ritkán eladják, megerőszakolják, elhallgattatják, tetőtől-talpig befedik, sőt meg is ölik a szexuális tudatlanság nevében, szégyenből és félelemből. Ez egy tragédia, melyet kollektívan magunkon viselünk és senki sem menekül a traumából sértetlenül, mely gyakran egyet jelent a (szexuális) lélek sérülésével.

szexuális zavar

Valljuk be az igazságot magunknak e titokzatos részünkről és kinyitjuk az ajtót a gyógyulás felé.

Kapcsolatunk megjavítása, erotikus identitásunkkal egyetemben, csak belülről kifelé történhet. Ha védjük magunkat, anélkül, hogy ápolnánk is a lelkünket, az csak megkeményít, a sebesült helyeken pedig áthatolhatatlanok leszünk. Ez mind jól ismert eredménye annak, ha tudomásul vesszük, de nem gyógyítjuk sérüléseinket.

Saját magunkat szexuális értelemben is kényelembe kell helyezni, fontos babusgatni, gyermeki kíváncsisággal.  Azok az érzések, melyeket egykor együtt, izgatottan és elbűvölve felfedeztünk, még mindig élnek bennünk…

szex1

Akkor sikerülhet felébreszteni érzési képességünket, ha figyelmünket már nem elménkre fordítjuk, hanem az érzékeinkre. Ha elsősorban nem a szenzoros kapacitásunkra koncentrálunk, annak több oka van. A legnyilvánvalóbb az öröm érzése, hogy mennyire jól érezzük magunkat szex közben. Több száz orvosi tanulmány az egészséges szexuális válasz közérzetünkre gyakorolt hatását erősíti meg. A szexszel csökken a betegségek kockázata, erősödik az immunrendszer, az önbecsülés, arról nem is beszélve, hogy az örömszerzés másnak, valamint az öröm elfogadása is jelentősen megerősít bennünket.

Ahogyan mindenki megtöri a szexuális trauma láncot, a szándék és a szabadság felrázza az archaikus struktúrákat, melyek az embereket túlságosan hosszú ideig megkötötték. Az egyéni szexuális gyógyulás tehát nagyon is lényeges. Teljesen megváltoztathatja a párkapcsolatot és az élet önmagában is megváltozik.

Gondoskodjunk tehát magunkról. Kezdjük el a gyógyulást most!

Forrás: https://napidoktor.hu/