A szex 5 biztos előnye – ne feledkezzünk meg róla!

Még természetes védelmünket is biztosítja

A tudomány régóta nem tagadja, hogy a szex előnyei a hangulatemeléstől kezdve a fájdalomcsillapításon át a természetes védelemig tartanak. Nézzük meg ezeket közelebbről!

Ha eddig voltak is kételyeink afelől, hogy a szex nemcsak a meghittség, a kötődés és az élvezet miatt jó, hanem egészségünkre is komoly hatást gyakorol, most elgondolkodhatunk azon, miért kételkedtünk ebben. A szex előnyeit számos tanulmány bizonyította korábban – adjuk most hozzá az alábbiakat is

1. Jelentősen csökkenti a stresszt

Egy érdekes tanulmány, melyet a Marylandi Egyetem és a Szöuli Konkuk Egyetem végzett el, rámutatott, hogy a rágcsálók kevésbé viselkedtek az elvártaknak megfelelően egy feladat során, míg nem volt részük párosodásban – utána sokkal kevésbé voltak stresszesek, javultak az agyi funkcióik, s könnyebben véghezvitték a feladatot.

szex előnyei

Fotó: 123rf.com

2. A szex jótékony az immunrendszerre

A Wilkes Egyetem tanulmánya megtalálta azt az optimális szex mennyiséget, mely tökéletesen hat az immunrendszerre: egy-két alkalom hetente. A kutatók felfedezték ugyanis, hogy azon főiskolásoknak, akik a szexet heti egy vagy kétszer művelték, magasabb antitest-szintjük volt, mely segít távoltartani szervezetünktől a megfázást és az influenzát. Ez meglehetősen nagy előnye.

3. A szex felemel

Az Oregon Állami Egyetem 159 dolgozót tanulmányozott, akik állították: sokkal jobb hangulatban voltak a szexet követő napon, a munka terén is elégedettebbek és elkötelezettebbek voltak, mint egyébként. Az biztos, hogy nem hátrány, ha az ember boldogabb és a munkájában is kiegyensúlyozottabbnak érzi magát! Gondoljunk bele, még a főnökünket is pozitívabbá tesszük a hozzáállásunkkal.

4. Enyhíti a fájdalmat

Egy, még a 2000-es években végzett tanulmány rámutatott, hogy 1900 nővel készült vizsgálatuk során bebizonyosodott: aki maszturbál a menstruáció idején, jelentősen enyhíti a görcseit. Vagyis az orgazmus igen hatékony a fájdalomcsökkentésben. Ezt is tartsuk észben a szex előnyei kapcsán!

5. A szex többet segít, mint ezerféle öregedésgátló szérum

Minek is adnánk sok pénzt krémekre, kenőcsökre, amikor elég a szex is? A szeretkezés tagadhatatlan előnye az is, hogy fiatalon tart. Egy skót kutató tanulmánya 3500 európai és amerikai nő bevonásával arra a következtetésre jutott, hogy heti 2-3 szex segít a friss külső megőrzésében.

Érdemes tehát megfontolni a fentieket!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.