A rossz első szex egész életre tönkreteszi a nők libidóját

Az első alkalom olyannyira meghatározó, hogy ha a nőnek rossz az első szex, akkor a libója sokkal visszafogottabb lesz egész életében.

Az első szexuális élmény minősége maradandó hatással van a heteroszexuális nők későbbi vágyaira, az esetek jelentős részében lényegében egész életükre meghatározza a libidójuk szintjét – erre jutott a Torontói Egyetem egy kutatócsoportja.

A közvélekedés szerint a nőknek kevésbé erős a szexuális vágyuk, mint a férfiaknak, és ez a különbség az egész élet során stabil. A Journal of Sex Research nevű folyóiratban megjelent tanulmány azt állítja, hogy ez nem igaz: csak azok a nők akarják kevésbé a szexet a férfiaknál, akiknek rossz volt az első szexuális élményük – számol be a Bronson.

szex, szerelem

Fotó: 123rf.com

Rosszabb esélyek

A 838 heteroszexuális felnőtt részvételével készített felmérésben a nők a férfiakhoz képest feleakkora arányban számoltak be arról, hogy elégedettek voltak az első szexszel, és körülbelül nyolcszor kisebb valószínűséggel volt orgazmusuk. Azoknak a nőknek pedig, akiknek az első alkalommal volt orgazmusuk, a férfiakkal megegyező mértékű volt a szexuális vágyuk – írja a Neurosciencenews.com.

A felmérésből az is kiderült, hogy az első szexuális élmény viszont a férfiaknál nincs hatással a szexuális vágyuk későbbi szintjére. Mítosz tehát, hogy a két nem közötti libidókülönbség eleve meghatározott lenne. Sokkal inkább arról van szó, hogy a nők esetében ez egyfajta tanult viselkedés, és mivel az orgazmus nélküli első szex elég gyakori a körükben, sokukat érinti a jelenség.

“Korábban az volt az elképzelés, hogy a szexuális vágy olyan, mint az éhség vagy a szomjúság, belsőleg keletkezik, és spontán alakul ki. De egyre nyilvánvalóbb, hogy sokkal dinamikusabb, a tapasztalatokra reagál, és a jutalmazó élmények alakítják” – idézi a cikk Diana Peragine-t, a kutatás vezetőjét.

Olvasd el ezt is!

A libidó egy hullámvasút – Ez befolyásolja a szexuális étvágyat

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.