A pasid szeretné, ha ezt az 5 dolgot tudnád a szexről

A férfiakkal kapcsolatban él a tévhit, miszerint egyszerű lények, főleg, ha szexről van szó, ez azonban nem ilyen egyértelmű. Nekik is vannak preferenciáik ezen a téren, csak ők ebben nem olyan közlékenyek, mint a nők.

Kevesen tudják, de a férfiakat akkor lehet könnyebben szóra bírni a témában, amikor „nincs tétje”, tehát nem szex közben. Jobban megnyílnak, ha egy átlagos, könnyed beszélgetés közben hozod fel a kérdést. Szexterapeuták osztották meg tapasztalataikat, hogy véleményük szerint mi az öt legfontosabb dolog, amit a férfiak szeretnének a nők tudtára adni a szexszel kapcsolatban – számol be a Bien.

  1. Szeretik, ha dicsérik a teljesítményüket

Ne higgyük azt, hogy a férfiak sosem érzik magukat feszélyezettnek az ágyban. Az köztudott, hogy rengeteg nő félénk, ha intimitásra kerül a sor – hiszen vagy szégyellik a plusz kilókat, vagy elégedetlenek a mellükkel, stb. –, de a férfiak sincsenek azonban könnyebb helyzetben. Őket elsősorban nem a külsejükkel kapcsolatos társadalmi elvárások nyomasztják, hanem az, hogy képesek lesznek-e erekcióra, illetve ki tudják-e elégíteni partnerüket. Ezért fontos számukra a pozitív visszajelzés teljesítményükkel kapcsolatban, tehát ha ügyes, dicsérd meg, nagyon jól fog esni neki.

zuhany, szex

Fotó: 123rf.com

  1. Félnek az intimitástól

Meglepő tény, de a fiúk iskoláskoruk előtt szeretetteljesebbek, mint a lányok, és az érzéseiket nem is félnek kimutatni. Utána viszont – a társadalmi szerepekbe kényszerülve – elnyomják gyengéd érzéseiket, mert félnek a csúfolástól és megszégyenítéstől. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne vágynának a gyengédségre, de mit tehet ilyen esetben egy nő?

A pszichológusok szerint ilyenkor az úgynevezett „szendvics technika” a legcélravezetőbb, tehát két dicséret között kell elmondanunk kérésünket vagy észrevételünket. Ha például kedvesünk egyből tusolni megy szex után, amikor mi még szívesen összesimulnánk vele, mondjuk neki azt, hogy „Nagyon jó veled az ágyban, de te utána egyből zuhanyozni mész, pedig én még szeretnék összebújni veled.”

  1. Szeretnék, ha élveznéd a szexet

A házasságok többsége azért romlik meg, mert a gyerekek, a munka és a rengeteg tennivaló között elvész az intimitás. Nem mindig könnyű időt szakítani rá egy stresszes, fárasztó nap után, pedig a szex nagyon fontos. A férfiak azt szeretnék, hogy partnerük ne muszájból feküdjön le velük, hanem azért, mert kívánja őket. Ha a feleség nagy nehezen beadja a derekát és „engedi”, hogy férje közösüljön vele, csak hogy túllegyen rajta, az nagyon megalázó a férj számára és sokkal jobban megbántódik, mint gondoljuk. A szexet a férfiak is csak akkor szeretik igazán, ha látják partnerükön, hogy élvezi.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Mi az a szexszomnia és hogyan kezelhető?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.