A megcsalás nem ugyanazt jelenti minden férfi számára

Többségük a csókot nem tekinti hűtlenségnek

Vajon hol kezdődik a hűtlenség? Mi tartozik a megcsalás kategóriájába? Mint kiderült, az utóbbi nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Van, akinek egy flört hangulatú sms is az, más azonban liberálisabb felfogású.

Akadnak férfiak, akik számára egy laza flört vagy egy buja szövegű üzenet nem számít megcsalásnak, sőt még a csók sem feltétlenül. Van, aki liberálisabban fogja fel a dolgot, más sokkal szigorúbb a hűtlenség megítélésében. Egy új kutatás rámutatott, hogy a fiatal férfiak fele abba a kategóriába esik – ellentétben a nők 73 százalékával -, aki a csókot például nem sorolja a megcsalás kategóriájába. Ugyanennyien állították, hogy a cyber szex sem számít annak, ellentétben a nők 75 százalékával, akik szerint igen.

James Preece párkapcsolati coach szerint az eredmények összhangban vannak azzal, ahogyan a nők jellemzően gondolkodnak az intimitásról. A szakember leszögezte: nemtől függetlenül, amennyiben valaki úgy gondolja, hogy a csók nem megcsalás, az arra utal, hogy a partner és egyáltalán a kapcsolat iránt hiányzik a tisztelet. Ha nem érdekelnek különösebben a cselekedeteink, illetve az, miként reagálna a párunk, véleményem szerint nem a megfelelő emberrel vagyunk együtt.

A felmérés, amelyet a BBC Radio 5 Live végzett el, 2066 brit felnőtt bevonásával készült. Az egyértelműen kiderült, hogy az emberek 91 százaléka a mással alvást – vagyis a szexet – megcsalásként fogja fel. Kevésbé tiszta azonban a kép, amikor részletekről esik szó az intimitás kapcsán: ilyen a randioldalon nézelődés témája például, amelyet a megkérdezettek 40 százaléka tekint megcsalásnak. A felmérés a szexuális nevelés kapcsán is feltett kérdéseket a résztvevőknek – az utóbbi években ugyanis nagyon sok dolog változott meg, beleértve a cyber megfélemlítést vagy a pornográfia széleskörű elérhetőségét.

Anna Foster a 5 Live-tól elmondta: a felfedezések rávilágítanak arra, hogy a szexuális nevelés javításra szorul s bizonyos kérdésekben a tabukkal is foglalkozni kellene. Sokan egyáltalán nem mernek beszélni a szexről – ez az angoloknál különösen előfordul. A felmérés egyébként éppen akkor kapott nyilvánosságot, amikor a rádióban először jelentkezett a Sextakeover nevű műsor – ebben Foster sztárvendégekkel beszélget, beleértve Munroe Bergdorf aktivistát vagy a TV-sztár Vicky Pattinsont, akikkel jelenkori szex-attitűdökkel, valamint napjaink randevúzási szokásairól beszélgetnek.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.