A magyar nők nem gerjednek rá

A magyar hölgyek körében nem ismert és nem is népszerű a jelenleg még nehezen beszerezhető női óvszer.

Magyarországon a gyógyszertárakban vagy akár az interneten is kaphatók nőknek kifejlesztett, a fériakéhoz hasonló óvszerek, ám a hazai szakemberek tapasztalatai szerint elenyésző azok száma, akik valóban ismerik és használják is ezt a fajta fogamzásgátló módszert.

Washington DC-ben hamarosan ingyen hozzáférhetővé válnak majd a nők számára készített óvszerek olyan területeken, ahol magas a HIV fertőzöttek aránya. ?Eméletileg már Magyarországon is kapható a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek megelőzésére szolgáló szexuális eszköz, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyáltalán nem elterjedt ez a fajta védekezési módszer hazánkban? ? mondta a Medipress-nek Dr. Polgár Zoltán, szülész ? nőgyógyász.5367Megerősítette a főorvos álláspontját a Durex óvszerforgalmazó cég 2006-ban, Magyarországon végzett Szexuális Jóllét Kutatása is, mely szerint a megkérdezettek mindössze 0,8 százaléka használja a női óvszereket.

Még mindig a hormon tartamú tabletták és a férfi kondomok vezetik a fogamzásgátlási listát hazánkban. ?Ennek oka az is lehet, hogy nehezen lehet beszerezni a női óvszerek Magyarországon? ? mondta Dr. Lázár Erika szülész-nőgyógyász. Pedig allergiás reakciókat nem okoz, mert latex helyett poliuretánból készül, mely egy vékony de erős anyag. A női kondom mind két végén egy-egy gyűrű található. Egyik felét a vaginába, másikat pedig a hüvelybejárathoz kell illeszteni. Így akár 75-80 százalékos biztonságot is nyújt a nemi aktus közben.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.