A csók árnyoldalai

A csókolózás jó dolog, izgalmas, érzelmes és mindenki nagyon várja a legelsőt. Ám lehet negatív oldala is. Néhány gondolat, amit jó, ha tudsz a csókolózás veszélyeiről.

A könnyű csók közben az ajkak összeérnek, de a nyelvek nem találkoznak egymással. A mély csókot más néven francia csóknak is szokták nevezni, eközben az ajkak összeérése után a nyelvek is összeérintkeznek.

A csókolózás veszélyei

A könnyű csók is hordoz magában veszélyeket, hiszen például a herpesz  így is terjed, ha nyílt seb vagy sérülés van az ajkak közvetlen közelében. Mielőtt bárkit is elrettentenék a csókolózástól, felhívom a figyelmet, hogy ez csak akkor számít, ha bármelyik fél beteg, egyébként a könnyű csók viszonylag biztonságos dolog – hangsúlyozza a KamaszPanasz.hu

Fotó: 123rf.com

A „mély” csók nagyjából ugyanezeket a veszélyeket hordozza magában, viszont ilyenkor a testnedvek is keverednek, így nő a fertőzések kockázata is. Ilyen módon akár szexuális úton terjedő betegségek is terjedhetnek, például a herpes symplex, a Hepatitis B és a szifiliszA legjobb védekezés az, ha az első csók előtt alaposan megismered a partneredet, és megbizonyosodsz arról, hogy nem beteg.

A pozitívumok

Úgy gondolom, hogy a csókolózás pozitívumainak felsorolására nincs is szükség! Valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy a  csók és az ölelés remek módja a szeretet kifejezésének. A francia csók jelenti az intim kapcsolat kezdetét barát és barátnő között.

Légy aktív, csókolj vadítóan!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.