A 14 leggyakoribb hiba óvszerhasználat során!

Mi sem könnyebb, mint felvenni és levenni egy óvszert? Vagy mégsem így van? A jelek szerint igen sok férfi alkalmazza rosszul! Sőt, megdöbbentően sokan követik el a leggyakoribb hibákat. Lássuk, melyek ezek!

Vajon jól alkalmazzuk-e a gumióvszert?

Kényes kérdés, különösen, hogy az amerikai, Indianai egyetem meglepő felfedezést tett. Ötven, óvszerhasználattal kapcsolatos tanulmányt elemzett – 16 évre visszamenőleg összegyűjtött adatok alapján kiderült, hogy a hibák listája igen hosszúra nyúlik.  Már az óvszer felvétele is számos problémát rejt.

Mi tehát a 15 leggyakoribb hiba az óvszer használata során?

1. Későn veszik fel

A felmérésből kiderül, hogy a férfiak 17-51,1 százaléka már az aktus megkezdése után húzza fel az óvszert.

2. Túl korán leveszik

Az óvszert használó férfiak 13,6-44,7 százaléka még azelőtt eltávolítja a gumit, hogy az aktus véget ért volna.

3. Teljesen letekerik

A felmérés szerint a férfiak 2,1-25,3 százaléka teljesen letekeri az óvszert a pénisz hüvelybe csúsztatása előtt. Kérdéses, miért várják akkor, hogy helyesen működjön?

4. Nincs hely az óvszer végén

Az óvszert használók 24,3-45,7 százaléka úgy helyezi fel a gumit, hogy nem hagy helyet az óvszer csúcsán a kilövellő spermának. Noha erre a használati utasítás is felhívja a figyelmet.

5. Nem szorítják ki a levegőt

Az óvszer használata előtt a nők 48, a férfiak 41,6 százaléka elmulasztja a levegőt kiszorítani a gumiból.

6. Kifordítva veszik fel

Az óvszert használók 4-30,4 százaléka fordítva kezdi a péniszre tekerni az óvszert; a felmérésben megkérdezettek így tettek, majd, amikor észlelték a problémát, megfordították a gumit és folytatták használatát. Ez hiba, ugyanis könnyen a gumin maradhat a pre-ejakulációs folyadék, ettől pedig ugyanúgy teherbe eshet a nő.

7. Rosszul tekerik fel

A jelek szerint az óvszer felvétele – kitekerése a péniszen – sem egyszerű feladat. A nők 11,2 százalékának, a férfiak 8,8 százalékának ez gondot okozott, de a félig kitekert óvszer mellett is elkezdték az aktust.

8. Éles tárggyal bontják fel a csomagolást

Noha az utasítás erre is figyelmeztet, sokan nem törődnek azzal, hogy éles tárggyal nem szabad felnyitni az óvszeres csomagolást, mert  könnyen megsérülhet a gumi.

9. A hibát nem észlelik

Az óvszer ellenőrzése gyakran elmarad. A felmérés szerint a nők 82,7 százaléka, a férfiak 74,5 százaléka nem ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a gumival. Nem csak az fontos, hogy nincs-e rajta sérülés, szakadás, nem bontották-e fel korábban a csomagolást. Az óvszer lejáratát sem árt ellenőrizni.

10. A síkosító elmarad

Ha nedvességhiány lép fel, az óvszer sérülésének, kilyukadásának nagyobb az esélye síkosító nélkül. Ezért az óvszer használata során igen fontos a síkosító. Az emberek 16-25,8 százaléka ezzel nem foglalkozik.

11. Olaj-alapú síkosítót használnak az óvszer mellé

Márpedig az olaj-alapú síkosítókat nem szabad óvszerrel együtt használni! Vízalapú síkosító kell hozzá. A latexre nincs jó hatással az olaj-alapú síkosító, gyengíti azt és emiatt a szakadás veszélye nagyobb. Mégis, a nők kb. 3,2 százaléka, a férfiaknak pedig 4,7 százaléka így használja a gumit.

12. Az óvszer használata kétszer egymás után

Meghökkentő, hányan alkalmazzák újra a már használt gumit, pedig ez tilos! Az óvszert használók 1,4-3,3 százaléka úgy gondolja, hogy ez teljesen természetes.

13. Rosszul távolítják el az óvszert

A levételre is oda kell figyelni! Hogy helyesen vesszük-e le a gumit, az sokban befolyásolja, hogy kerül-e ejakulátum a hüvelybe. Erről azonban a férfiak 31, a nők 27 százaléka nem vesz túlságosan tudomást: bevallják, hogy volt már ezzel gondjuk.

14. Rosszul tárolják az óvszert

A gumit használók egy része – 3,3 – 19,1 százalék – nem megfelelően tárolja ezt a védekező eszközt. Az óvszert tilos olyan helyen tartani, ahol nyomódik, gyűrődik, megszúrhatja, kilyukaszthatja valami a csomagolást, és közvetlen napfénynek sem ajánlatos kitenni! A latexet rongálja, és nincs rá garancia, hogy épségben kerül az óvszer felhasználásra.

Ügyeljünk a hibákra, ha el akarjuk kerülni a komoly betegségeket és a nem kívánt terhességet!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.