9 tipp – Ettől lesz erősebb a kapcsolat és romantikusabb a szex

A szakértők elárulták, milyen egyszerű módszerekkel tehető romantikusabbá, intimebbé és bensőségesebbé mind a szex, mind pedig maga a kapcsolat.

A tartós kapcsolatokban idővel ellaposodhatnak, egyhangúvá válhatnak az együttlétek, és kiveszhet belőlük a bensőségesség. A szakértők szerint azonban néhány egyszerű módszerrel visszahozható a romantika a szexbe, sőt a következő apróságokkal maga a viszony is szorosabbá, erősebbé válik – számol be a Femina.

Szó sincs arról, hogy minden szeretkezésnek már-már filmbe illően meghittnek kell lennie, hiszen mindegyik más, és egy rövid, vad menet is ugyanúgy lehet élvezetes, szenvedélyes, mint egy elnyújtott, szerelemtől túlfűtött szerelmeskedés. Ha azonban néha az utóbbira vágynak a felek, és újra felélénkítenék a romantikát, az intimitást az ágyban, akkor érdemes alkalmazni az alábbi trükköket, tanácsokat.Így lesz romantikusabb a szex a szakértők szerintMeg kell ismerni, mit talál a másik romantikusnakMyisha Battle szexcoach elárulta, a romantika fogalma mindenki számára egy kicsit más lehet, így előfordul, hogy ami az egyik félnek romantikus, az a másiknak nem. Éppen ezért kell időt és energiát szánni arra, hogy a pár tagjai megismerjék egymás igényeit, elvárásait, ráadásul az ilyen témájú beszélgetések már alapvetően intim, forró irányt vehetnek.

Ő azt ajánlja, kérdezzék egymást a szerelmesek a vágyaikról, arról, hol szeretik, ha megérintik őket. Így nem csak felforrósítják a hangulatot, hanem javíthatják a szex minőségét, illetve érzékeltethetik a partnerükkel, hogy valóban törődnek vele.Teremts romantikus környezetet!Michelle Herzog szexterapeuta szerint a romantika fokozásának egyik legegyszerűbb módja, ha meghitt környezetet teremtenek a felek. Egy olyan teret kell megalkotni, ami minél több érzékszervet stimulál. A gyertya mellé tehát jöjjenek a vágyfokozó illatok, a szexi zene, és a tisztaságról, a rendről sem szabad megfeledkezni. Nagyon lehangoló tud lenni a rendetlenség.

Szemkontaktus, csókok és kézfogásJanet Brito szexterapeuta úgy véli, a szemkontaktus azonnal meghittebbé teszi a szexet. Elősegíti a ráhangolódást, a biztonság érzését, így érdemes olyan pózokat alkalmazni, amelyek ezt lehetővé teszik. A szeretkezés során a legjobb, ha tudatosan odafigyelnek a szerelmesek arra, hogy mélyen egymás szemébe nézzenek, és szinte beleláthassanak a másik lelkébe.A gyengéd csókok is hozzájárulnak a bensőségességhez, főleg akkor, ha olyan sebezhetőbb, intimebb helyre adják őket, mint például a comb belső oldala, a váll vagy a homlok. De az is megteszi a hatást, ha aktus közben a szerelmesek megfogják egymás kezét, összekulcsolják ujjaikat, és így szereznek gyönyört egymásnak, így tartják a szemkontaktust.

Az egyik legintimebb szexpózAz egyik legintimebb szexpóz a lótusz, amely során a férfi egyenesen ül a földön vagy az ágyon, a nő pedig az ölébe ül, és a dereka köré fonja a lábát. Prandhara Prem szexcoach szerint még romantikusabb és erőteljesebb lesz az élmény, ha a felek összehangolják a légzésüket, így a szívük is egyformán ver majd, és annyira összekapcsolódnak, hogy tudni fogják, mit érez a társuk.Nem csak az ágyban kell a romantika!Ha a pár tagjai a mindennapokban is aktívan ápolják a romantikát, akkor a szex is sokkal bensőségesebb lesz. Carla Marie Manly pszichológus szerint a feleknek érdemes kimutatni a szeretetüket társuk iránt, például úgy, hogy meglepik őket, közös élményeket, programokat terveznek, de akár egy véletlenszerű, hirtelen adott, szenvedélyes csók, egy szerelmes üzenet vagy bármilyen más, romantikus gesztus is meghozza a várt hatást.

Több ölelkezésJohn és Julie Gottmann pszichológusok kutatásai bizonyították, hogy az ölelkezés nagyon szorosan összefügg a szexuális élet minőségével. Az általuk megkérdezett „nem ölelkezők” 96%-a mondta azt, hogy nem kielégítő, rossz a szexuális élete. Az ölelések felerősítik az intimitást, a meghittséget és a kapcsolatot is.UtójátékNemcsak az előjáték, hanem az utójáték is fontos. Nem szabad mindig azonnal elaludni vagy azonnal felöltözni és kibújni az ágyból, ezek ugyanis az elszakadás, az elutasítás és az eltávolodás érzetét keltik ilyenkor. Néha szükség van egy kis összebújásra, egy szeretkezést követő beszélgetésre, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz a felek.

Intimitást fokozó szexpózok

Dr. Holly Ritchmond pszichológus és szexterapeuta a szerelmet fokozó szexpózokat ajánl azoknak, akik növelnék kapcsolatukban az intimitást. A testtartások, amiket együttlétek során választanak, lehetőséget adnak arra, hogy a testi érzékelésen túl is kapcsolódhassanak a felek, illetve a mély szemkontaktust, a sok érintést és a tantrikus összekapcsolódást is lehetővé teszik.

Olvasd el ezt is!

Ez a fűszer felpörgeti a szexuális életed

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.