8 szuper tipp, hogy milyen legyen a fehérnemű

Sok helyen olvashatjuk szakértők véleményét arról milyen az egészséges fehérnemű, de vajon mi a nők többségénél a vezető motiváció a fehérnemű vásárlásakor? 8 tippet olvashattok arról, milyen is a megfelelő fehérnemű.

Divat? Egészség? Praktikusság? Szexualitás?

A mai nők sokoldalú életet élnek, és a fehérnemű divat széles választéka követi is az életünk sokszínűségét. Szűklátókörűség lenne egyféle fehérnemű viseletre kijelenteni, hogy az az egészséges. A felhasználási szempontokat érdemes figyelembe venni a választásnál és a saját egyén ízlésünkhöz igazítani.

Milyen felhasználási területek lehetnek

1. Napi munkában

Könnyű pamut alapanyagú legyen, aki szereti a kis tanga fazont annak érdemes egy számmal nagyobbat választani, hogy ne vágjon be a gumizása a combhajlatba. Legyen elég széles a két láb közti rész, ne vágjon be a nagyajkak húsába.

2. Sportoláshoz

Sport modellek széles választékban kaphatók, megfelelően kialakított testvonalhoz illeszkedő és izzadságszívó rétegekkel. Itt szintén fontos a megfelelő méret, hogy ne vágjon be sehol a gumizás. Szintetikus alapúak irritációt okozhatnak és nem megfelelő a szellőzésük.

3. Párkapcsolatunk színesítéséhez

A csábítás katergóriájában szabadon a fantáziánk vezessen egyéni vérmérsékletnek megfelelően. A csipke csodák és kis pántok  kombinációiból előnyös, ha rugalmas csipkét választunk,a méret szempontjából itt is jó ha kicsit lazább, mintha bevág.

4. Időszakos viseletek

Várandósság alatt, szülés után. Erre az időszakra szakboltokban vásároljunk.

Divat? Egészség Praktika?

1. Érzékeny intimzóna

1. Akinek érzékeny az intimzónája esetleg aranyeres panaszai vannak, vagy szeméremtáji visszértágulata van, nem ajánlom a popsiba pántos tanga viselését, mivel ezeknél a panaszoknál a gát intim zónáján irritációt okoz az ilyen típusú fehérnemű.

2. Gáti vérkeringés

Az intim zóna gazdag capilláris érhálózattal rendelkezik és számos nyirok törzs is átvonul ezen a területen. Fontos szempont, hogy a gáti vérkeringés zavartalan legyen, ezért megfelelő szélességű legyen a fehérnemű két comb közti része, és ne legyen szoros az itt lévő gumi. A csipke anyagú bugyiknak is legyen pamut betétes ez a terület.

3. Megfelelő intim higiénia

Ha megfelelő az intim higiéniánk és rendszeresen eddzük a medencefenék izmainkat intim tornagyakorlatokkal, akkor kiküszöbölhetők az intim fertőzések kialakulása vagy tova terjedése.

4. Kerüljük a merevítős fehérneműket!

Kerüljük a merevítős fehérneműket, mert nem követi a testünk természetes vonulatát a torziótól és nyálkahártya irritációtól aranyeres és szeméremtáji visszér problémák alakulhatnak ki, emellett rontja a végbélzáróizom működését, amitől széltartási panaszok jelentkezhetnek. Nehéz tisztán tartani a merev pántos alsóneműt, így nem higiénikus a viselése. Nem ajánlott hosszabb távon viselni egy úgynevezett c-string merevítős, pánt nélküli tangákat.

Gyenge alhas, gyenge hüvely, vizelettartási panaszok, székrekedés, aranyér betegség?

Egy fehérnemű sem kendőzi el a panaszokat. Törekedjünk arra, hogy kívül belül ápolt legyen az intim zónánk. Tanuljuk meg szakszerűen intim tornázni, így megelőzhetjük a gyulladásos panaszokat és a gátizom gyengeség tüneteit.

Szerző: Gottlieb Ildikó – intimtorna vezető

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.