8 ok, amiért erekcióhiány léphet fel

A férfiak számára az egyik leginkább zavaró probléma, ha nem képesek szexuálisan teljesíteni, nem megfelelő az erekciójuk, amikor szükség lenne rá. Mindez pszichikailag is megviselheti őket. Annak azonban, ha erekcióhiány lép fel, több nyomós oka is lehet.

Igen rosszul tudja érinteni a férfiakat, amikor egy már várva-várt helyzetben erekcióhiány lép fel náluk. Annak, ha a pénisz nem működik megfelelően, több oka is lehet, melyekre érdemes mielőbb fényt deríteni.

1. Stressz és szorongás: a stressz semmilyen szempontból nem tesz jót nekünk. Vészhelyzetet teremt a szervezetben, mely a hatására több stressz hormont állít elő. Ezek növelik a szívverést és emelik a vérnyomást, melyek közül mindkettő az erekcióhiány, az erekciós diszfunkció kockázati tényezői.

Erekcióhiány

Fotó: 123rf.com

2. Elhízottság: bizony, a túlsúly hatással van a tesztoszteron hormonokra, s nyomást helyez a szívre – gyorsabban ki is fáradunk. Az erekcióhiány azonban nemcsak ezért léphet fel – az elhízás pszichológiai szempontból is hozzájárul a diszfunkcióhoz.

3. Vérnyomás gyógyszerek: bizonyos orvosságok hatással lehetnek a pénisz működésére. Az erekcióhiányt a vízhajtók, béta-blokkolók, alfa-blokkolók is kiválthatják, melyeket azért terveztek, hogy csökkentsék a vérnyomást és tágítsa az ereket. Ezek hatására nehéz lehet fenntartani az erekciót.

4. Antidepresszánsok: a depresszió ellen felírt gyógyszerek, szorongásra szedett orvosságok, a dohányzásról való leszokást segítő készítmények, krónikus fájdalomra-, kényszerbetegségre vagy étkezési rendellenességekre szedett gyógyszerek befolyásolhatják az erekciót, erekcióhiányt kiváltva.

5. Metabolikus szindróma: ez az állapot azt eredményezi, hogy az anyagcsere nem működik megfelelően – ezért súlygyarapodás alakulhat ki, s vele együtt, mint már említettük, az erekcióhiány.

Erekcióhiány

6. Magas koleszterinszint: nehézzé teszi az erekció fenntartását, mivel befolyásolja a véráramlást. Ráadásul, a koleszterin magas szintje óriási nyomást gyakorol a szívre.

7. Hyperthyreosis (pajzsmirigy-túlműködés): a megemelkedett pajzsmirigyhormon szint hatással van a véráramlásra és a test hőmérsékletére. A hormonfelesleg befolyásolja a libidót is, vagyis az erekcióhiány gyakori probléma lehet.

8. Krónikus vesebetegség: ez a kór befolyásolja az idegeket és a vér hormonszintjét, emiatt szintén erekcióhiány léphet fel.

Mielőtt tehát elhamarkodott következtetéseket vonunk le szerelmi életünkkel kapcsolatban, mindenképp nézzünk utána, milyen egészségügyi oka lehet az erekciós problémának!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.