7 dolog, amit érdemes szex után megtenni

Az öleléstől a fürdőszoba használatáig

Arról minden bizonnyal sokat hallottunk már, mit ajánlatos megtenni szeretkezés előtt. Ám hogy szex után mi a javasolt, arról valószínűleg nem. Van, aki nevet, más elalszik, megint más a konyha felé veszi az irányt. Szóval, mit érdemes csinálnunk szex után?

A szeretkezést megelőző, ideális tennivalókról már sokat tudhatunk, a hangulat megteremtésétől kezdve az intim beszélgetésekig. Arról azonban feltehetően keveset olvastunk vagy hallottunk, mivel ütik el az időt szex után az emberek.

Van, amit kifejezetten érdemes megtenni, mert jó tesz mentális és fizikai egészségünknek. Lássuk, mik ezek.

1.Távozzunk a fürdőszobába
A fürdőbe kimenni javasolt dolog szex után. A mosakodás azért célszerű, mert nemcsak tisztábbnak érezzük majd magunkat, hanem az esetleges baktériumoktól, méreganyagoktól is megszabadulunk. Tiszta, nedves törölközővel, meleg vízzel és parfümmentes szappannal a legjobb tisztálkodni. Kényelmesebben érezzük majd magunkat és megvédjük testünket a fertőzésektől.

2.Válasszunk lélegző alsóneműt
A pamut a legjobb anyag, amit választhatunk, a nemi szervek számára is. A természetes rost, amely hipoallergén és nedvszívó, azért egészséges választás, mert nem irritálja a legérzékenyebb testrészeinket. Ezek ugyanis szex után még érzékenyebbek és nedvesek lehetnek.

3.Ölelkezzünk
Minden alkalommal, ha szexuális kapcsolatba kerülünk valakivel, „szerelem hormon” vagyis oxytocin szabadul fel. Ez pedig a közelség érzésére késztet bennünket. Beszélgessünk és öleljük át egymást egy kicsit, hogy megteremtsük az intimitást, amelyre vágyunk.

4.Hidratáljuk a szervezetünket
Szex után valószínűleg kitikkadtunk, ezért érdemes egy üveg vizet elővenni a hűtőből. Szükségünk van nedvességpótlásra, és a víz az energiaszintünket is visszaállítja. A szex ugyanis kimerítő tevékenység. A hidratálás plusz előnye, hogy a víz kimossa a baktériumokat a húgyutakból.

5.Együnk valamit
Szex után természetesen éhesek is lehetünk, mivel kalóriát égetünk és a szívverésünk felgyorsul. A zöld tea és a chia mag is nagyon jót tesz. Az omlett szintén jó ötlet, amit akár együtt is elkészíthetünk.

Fotó: 123rf.com

 

6.Dicsérjük egymást
Ahhoz, hogy a jövőben is legyen kedvünk együtt lenni, érdemes szóban is kifejezni, hogy jól éreztük magunkat, vagy mit szeretnénk másképp. Ez különösen jó akkor, amikor még magas a szervezet oxytocin-szintje. Osszuk meg egymással, mit élveztünk leginkább, fizikailag és érzelmileg az együttlétben.

7.Nevessünk
Szex után nagyon jótékony tud lenni a nevetés. Az egymás közötti kontaktus újbóli megteremtéséhez tökéletes a humor, oldja az eufóriát, amikor amúgy is minden sokkal jobbnak tűnik. Ha a pár egyik tagja túl hamar távozik, a másik úgy érezheti, hogy odavágott a hangulatnak. A lényeg az, ne úgy tekintsünk a szexre, mint egy egyszemélyes játékra. Relaxáljunk együtt, hosszabbítsuk meg az intimitást és gondoljunk az egészségünkre is.

Miért alszanak el a pasik szex után?

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.