7 dolog, ami boldoggá tehet, ha magányos vagy!

Csináld azt, amit szeretsz!

Egyedül lenni sokan nem szeretnek. Vannak azonban módszerek arra, hogy a magányos ember is boldog lehessen. Íme néhány tipp, hogy jól érezzük magunkat ebben az időszakban (is).

Van, aki jól feltalálja magát egyedül, mások számára ez az időszak igazi gyötrelem. A magány nem azt jelenti, hogy kötelező szomorúnak lenni. Ilyenkor számos olyan dolgot tehetünk, amelyre korábban nem volt módunk vagy időnk.

Lássunk néhány tippet a magányos boldogsághoz!

1. Ültessünk növényt: boldoggá tehet bennünket, ha választunk egy nekünk szimpatikus virágot, növényt, majd elültetjük és figyeljük, hogyan fejlődik, hoz szebbnél-szebb termést vagy virágokat.

2. Vezessünk! Autót vagy biciklit – mindegy. Van valami magával ragadó a hosszú utakban, csavargásokban. Ha rosszul érezzük magunkat, magányosan is boldogságérzetet adhat beülni az autóba vagy felpattanni a biciklire és csak menni, menni. Biztos, hogy utána jobb lesz a közérzetünk.

3. Olvassunk! Az olvasásnál kevés relaxálóbb dolog van, kivéve, ha nem valami rémtörténetet tartunk a kezünkben. Főzzünk egy teát vagy finom kávét és merüljünk el egy jó olvasmányban! A magányos boldogság egyik legfőbb módja!

4. Sportoljunk a szabadban: a mentális jólléthez elsőszámú tennivaló a mozgás. Még jobb, ha azt szabadtéren végezzük. A jóga például a természetben is nagyon hasznos, ráadásul egészséges zöld terület vesz bennünket körül.

5. Sétáljunk: napi 10 perc séta kitűnő, nemcsak az egészségünk, de a hangulatunk számára is. Természetesen nem a legnagyobb forgalomban vagy egy plázában. Válasszunk nyugodtabb helyet. A gyaloglás segít a súlyvesztésben, egészségesen tartja a gerincet és a stresszt is enyhíti.

főzés

6. Főzzünk: a főzés is a magányos boldogság egyik eleme, ugyanis e tevékenység közben kikapcsolódunk, stresszmentesítjük magunkat és a végén valami finomat teszünk az asztalra. Ráadásul, ha nem olyan jól sikerül az étel, ahogy vártuk, senki sem fogja megkritizálni.

7. Aludjunk: az alvás is nagy segítség, ha nem érezzük a legfényesebben magunkat. Nem hiába mondják, hogy aludjunk egyet rá, amikor valamilyen döntés előtt állunk. A rossz érzés is enyhül az alvással, bármiről volt is szó. Pihenjünk, és nemcsak jobb hangulatunk lesz, hanem egészségünknek is teszünk egy szívességet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.