4 ok, amiért a Kámaszútra ismerete minden nőnek fontos!

Bár sokan így gondolják, a Kámaszútra nem csupán egy „piszkos szerelmi kézikönyv”. Aki elolvassa, rájön, hogy a szex csak egy kis részét teszi ki ennek az olvasmánynak.

S bár évszázadokkal ezelőtt íródott, hasznos dolgokat tartalmaz mindenki számára.

Ha eddig azt hittük, a Kámaszútra csak szexuális pózokat tartalmaz, tévedtünk. Ez a könyv egy, évszázadokkal ezelőtt született útmutató, ahhoz, hogy jól éljük az életünket. Meglepően széleskörű információkat tartalmaz, melyeknek a szex csupán egy része. A nők felszabadításáról, szexuális szabadságáról és oktatásáról szintén ír, így a Kámaszútra tekinthető akár egy feminizmust megelőző műnek is.

szex, kapcsolat3

Lássuk, miért érdemes minden hölgynek elolvasnia!

1.A Kámaszútra azt szeretné elérni, hogy a nők is képzettek legyenek szexuális téren és tudjanak a fontos dolgokról

A Kámaszútra a védikus korban íródott, s még ma is nehéz a társadalom számára megérteni, hogy a nők is szabadon felfedezhetik és megélhetik szexualitásukat. A Vatsyayana arra törekedett, hogy a nők is képezzék magukat ezen a téren – a könyvben leírt tények segítségével, mielőtt elérnek abba a korba, hogy gyakorolják a szexualitást. Tehát még a házasság előtt, s tudják, hogyan kezeljék szexualitásukat és a háztartást hatékonyan.

2.A Kámaszútra a nők tulajdonjogát is népszerűsíti

A meglehetősen szexista Manusmritivel szemben a Kámaszútra az első olyan értekezések közé tartozott, mely kimondta, hogy a nőknek joguk van a tulajdonukhoz.

3.A Kámaszútra hisz abban, hogy a nőknek kell adni a háztartás ellenőrzésének jogát

A Manusmriti időszámításunk szerint 100-ban íródott, míg a Kámaszútra körülbelül Krisztus előtt 300-ban. Mégis az utóbbi a jóval liberálisabb abban a tekintetben, hogy a nőknek függetlenséget ad, beleértve az anyagit, és leírja, hogy képesek egyedül vinni egy háztartást. A Vatsyayana szerint a nőnek kell kontrollálnia a teljes házat és annak ügyeit.

4.Ha a férj nem tudja szexuálisan kielégíteni a nőt, joga van elhagyni őt – a Vatsyayana szerint

A modern korban nem nehéz elképzelni a nőt, mint szexuális lényt, nem így a Kámaszútra idejében. A Vatsyayana felismerte a hölgyek jogát a szexuális élvezetre, és szabadságot adott nekik abban, hogy kiléphessenek a házasságból, ha ezt nem kapják meg a párjuktól. Arra biztatta a férfiakat, hogy tegyenek meg mindent a női élvezetért. Még az özvegyeknek is megadta a lehetőséget, hogy olyan személlyel köthessék össze az életüket, aki megfelel elképzeléseiknek.

Miközben a már viszonylag modern társadalom még egy évszázaddal ezelőtt is problémát csinált abból, hogy az özvegyek újraházasodhassanak.

Káma szútra szex pozíciók – Nirvána

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.