30 felett megváltozik a férfiak szexuális viselkedése – Na, de hogyan?

30 felett sok minden megváltozik: a hozzáállásunk, egyes szokásaink, az életről alkotott képünk, a szemléletmódunk… És bizony-bizony a szexuális életünk is sok mindenben formálódik.

Bár eddig legtöbbször a nőket vettük gorcső alá, most a férfiakon a sor, hiszen az ő szexuális viselkedésük is képes 180 fokos fordulatot venni, amelyeket sokszor egyáltalán nem, vagy csak egy kicsit érzékelnek a nők. A 30-as években – jó esetben – benő a fejük lágya, elkezdik értékelni azokat a dolgokat, amelyeket a 20-as éveik során természetesnek vettek vagy kevésbé becsültek meg. Ez a szexre is igaz. Kevesebb libidó, több érzelem, kapuzárási pánik és még sorolhatnánk – számol be a Joy.

A következő válogatásban azok a dolgok kaptak helyet, amely elsősorban a férfiak szexuális viselkedésében vehetők észre 30 felett.

Több érzelem, kevesebb felszínesség

Tény és való, hogy itt nem lehet általánosítani, de ahogy mi nők, úgy a férfiak is – igaz idővel – elkezdik igényelni a tartalmasabb kapcsolatokat. Tehát a testiség mellett az érzelmek és a jövőkép is fontos szerepet kezd el játszani náluk. Ezáltal már ők sem lesznek képesek CSAK ÚGY ágyba bújni valakivel.

Kevesebb kaland

Igaz, hogy a férfiak 30, 40, sőt 50 évesen is erejük teljében vannak, mégsem mondhatóak ugyanolyan nagy csődörnek, mint a 20-as éveik alatt. A napi többszöri együttlétet felváltják a heti alkalmak, amelyek nemcsak a hosszú távú kapcsolatokban élő férfiakra igazak, hanem a friss szerelmesekre is. Ez persze nem jelenti azt, hogy kevésbé kívánnák a párjukat, egyszerűen csak más dolgokat is elkezdenek nézni egy kapcsolatban a szexen kívül.

Fotó: 123rf.com

Bizalom

A szexben nemcsak nekünk, hanem nekik is egyre értékesebbé válik a bizalom. Pontosabban a monogámia, ami az esetek többségében kicsit sem vall rájuk a 20-as éveik alatt, hiszen könnyebben kapja el őket a hév. Lehiggadva viszont a vadászás helyett a nyugalom, a szeretet és a minőségi együttlétek veszik át a főszerepet.

Már nem akarnak kísérletezni

Míg fiatalon sok férfi szeret kipróbálni ezt-azt a szexben, addig ez is gyökeresen megváltozik a többségüknél. A hármas felállás, a több nővel folytatott viszony vagy a különféle fantáziák kiélése, ha meg is marad, már kevésbé vonzza őket. Ez persze nem azt jelenti, hogy nehezebb is lesz őket rávenni egy kis pajzánkodásra, mindössze a fiatalon kiélt vágyaik már nem fogják őket motiválni a későbbiekben.

Olvasd el ezt is!

Amit a férfiak hisznek a szexről

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.