3 mondat, ami éppolyan fontos a párkapcsolatban, mint a „szeretlek”

Tessék bátran használni őket!

A „szeretlek” szó a legfontosabb kötelék a párkapcsolatban, ez az a szó, ami közelebb hozza egymáshoz a párokat és hosszú távon összetartja őket.

A párkapcsolatban nagyon fontos a szeretet kinyilvánítása, azonban, ha azt szeretnénk, hogy párkapcsolatunk kiegyensúlyozott és harmonikus legyen, a „szeretlek” mellett még három mondatnak mindenképpen helye van – állítják a Randivonal.hu társkereső oldal szakértői. Nézzük, melyek ezek!

 1. „Bocsánat”

Előbb vagy utóbb mindenki követ el hibákat, hiszen az emberek természetében eredendően ott van a tökéletlenség gyökere. Nagyon fontos tudtára adnod a partnerednek azt, hogy megértetted, fájdalmat okoztál neki. Bár nagyon sokunknak nehezére esik ilyenkor kinyilvánítani az érzelmeinket és a sajnálatunkat, egy egyszerű „sajnálom” vagy „bocsánat” szó mindig egy jó kiindulási pont a kapcsolat jobbá tételére.

Párterapeuták szerint a hibát elkövetett fél gyakran nem ért egyet azzal, ahogyan a sértett fél felfogja a helyzetet, azt mondva, hogy ezzel ő csak jót akart. Ez a helyzet azonban mindig konfliktusokhoz vezet és a partnerek azon fognak vitatkozni, hogy kinek van igaza, ez pedig semmiképp sem vezet jóra. Éppen ezért ilyen helyzetben mindig nagyon fontos az, hogy bocsánatot kérj. Így megmutathatod a párodnak, hogy bánod azt, hogy megsértetted az érzelmeit, és hogy jóvá szeretnéd tenni a hibádat. Azzal, hogy bocsánatot kérsz, bebizonyíthatod neki, hogy nem szeretnéd tovább mélyíteni a konfliktust, hanem jóvá szeretnéd tenni a helyzetet.

 1. „Megbocsájtok”

A konfliktus végére a megbocsájtás fog pontot tenni. Bár a „megbocsájtok” szót könnyű kimondani, a szívből jövő megbocsájtás mégsem olyan egyszerű. Lehet, hogy a sértett félnek több időre van szüksége ahhoz, hogy elfelejtse a negatív érzelmeket és visszanyerje az önbizalmát. De ahogyan szerelem nem létezik megbocsájtás nélkül, úgy megbocsájtás sem létezik szerelem nélkül. Ha pedig ez megtörténik, akkor a párkapcsolatotok sokkal őszintébb lesz, a későbbiekben pedig sokkal nagyobb bátorsággal fogtok bocsánatot kérni egymástól akkor, amikor úgy érzitek, hogy hibáztatok.

 1. „Büszke vagyok rád”

Nem létezik párkapcsolat tisztelet és csodálat nélkül, mindez pedig akkor jelenik meg, amikor elismered a partnered eredményeit és megdicséred a sikereit. A „büszke vagyok rád” mondatot minden egyes alkalommal el kell mondanod a párodnak, amikor valami jó dolgot tesz. Ha megmutatod neki azt, hogy értékeled őt mindazokért a dolgokért, amiket tesz, ezzel megerősíted a kettőtök közötti érzelmi köteléket is.

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. Mahir Kara

  A szeretett nő
  Szemébe belefelejtkezel,
  Úgy érzed, megérkezel
  Közelében otthon vagy!
  Az ő szíve oly nagy
  Szeretete be, és kitölt
  Vele átéled az időt!
  Minden egyes percet
  Ha szereted, és ő szeret!
  Nem vágysz, gondolsz másra!
  Mindig csak, őrá magára!
  Óhajtásod minden szavára
  Reszketve vágysz
  Ő szeretet, a vágy!
  Melletted, legyen, lehess,
  Ő a szeretet, kit szeress!
  Másnak nincs értelme!
  Ez a teli szív szerelme!

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.