2018-ban a negyvenes diplomások a legaktívabb társkeresők

Tíz vagy akár öt évvel ezelőtt a hazai társkereső weboldalakon zömében a fiatalabb, huszon- és harmincéves korosztály kereste párját. Ez mára gyökeresen megváltozott és nem csak számosságában, de már aktivitásban is a negyven felettiek viszik a prímet.

Az online társkeresés elterjedtségét jól mutatja, hogy egyre több negyven év feletti, sőt 50-60-as éveiben járó egyedülálló is használja már ezeket a szolgáltatásokat (weboldalakat és mobilalkalmazásokat). A VagyokNeked.hu társkereső oldal statisztikái alapján egyértelműen kiderül, hogy a diplomás szinglik jóval aktívabbak a társkereső oldalakon, többet leveleznek és többet is próbálkoznak, mint a diplomával nem rendelkezők, valamint ők azok, akik biztosra is mennek és fotójukat feltöltve regisztrálnak a társkereső oldalakra.

Ha országos szinten nézzük a társkeresők idei aktivitását, találunk néhány kiemelkedően magas értéket, egyes megyékben ugyanis jóval az országos átlag feletti lelkesedéssel (vagy inkább kitartással) keresnek társat maguknak az egyedülállók.

Pest megyében az ötvenesek a leggyakoribb levélírók a társkereső oldalakon. Érdekesség, hogy a férfiaknál és a nőknél is ugyanez a jellemző korosztály, azonban a férfiaknál ez inkább a diplomásokra jellemző, míg a nőknél nem. Viszont a pest megyeiekről elmondható a rejtőzködés is: akik innen keresnek társat, kevésbé szeretik fotójukkal vállalni társkereső adatlapjukat.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a negyvenes férfiak tesznek meg a legtöbbet azért, hogy párt találjanak maguknak (és ők még fotót is tesznek fel magukról), Győr-Moson-Sopronban pedig ugyanebbe a korosztályba tartozó (szintén saját arcukat is megmutató) egyedülálló nők viszik a prímet. A fővárosi férfiak közül viszont már a harmincas korosztály a legaktívabb, közülük is azok, akik fotót is töltenek fel magukról az oldalra. A budapesti egyedülálló hölgyek közül a legtöbben a negyvenesek kommunikálnak az oldalon.

2018 tehát a negyvenes diplomás társkeresők éve. Ők nem csak több időt fordítanak arra, hogy társat találjanak maguknak, de azzal, hogy fotót töltenek fel magukról, még az esélyeiket is növelik. Előbb-utóbb úgyis eljön az első randi, addigra meg inkább tudni szeretné mindkét fél, hogy mire (kire) számíthat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.