18 dolog, amit a férfiak nagyon szeretének, ha tudnánk mi, nők

Férfi és nő nem mindig érti egymást. A férfiak furcsán néznek a nők egyes dolgait illetően és fordítva. Téves gondolatok is akadnak szép számmal. Mi az, amiről a férfi szeretné, ha tudnánk?

Ugye milyen jó volna néha a másik fejébe látni? Akkor talán el tudnánk dönteni, jól hisszük-e, amit hiszünk. A nők többsége nehezen érti időnként a férfiakat, ugyanis ami számára egyértelműnek tűnik, a másiknak nem az. Ez fordítva is igaz. De beszéljünk most a férfiakról!

Vajon melyek azok a dolgok, amit a nők általában rosszul gondolnak az erősebbik nem képviselőiről? Lássuk a listát!

1.A férfi szeretne beszélni az érzéseiről!

Ha a párunkat hagyományosan nevelték, arra szoktatva, hogy ne beszéljen az érzéseiről, nagy rá az esély, hogy nem is igazán tud róluk beszélni. Általában megoldás, ha nem közvetlenül beszél ezekről – például kérdezzük azt, mit tervez a romantikus hosszú hétvégére. Vagy mit gondolt először, amikor találkoztunk. Válaszai elárulják, hogyan érez és ez közelebb hoz minket egymáshoz.

2.A férfi cselekedetekkel mutatja ki érzelmeit

Sokszor valószínűbb, hogy szavak helyett tettekkel bizonyítja szerelmét egy férfi: megjavít otthon dolgokat, rendbe hozza az udvart, kiviszi a szemetet. Megold olyasmiket, amitől jobb lesz a közérzetünk.

virágot hoz

3.A férfi komolyan veszi az elköteleződést

Általában azt tapasztaljuk, hogy a pasik félnek az elköteleződésről. Ám a bizonyítékok alapján igenis komolyan veszik házasságukat. Hosszabb ideig tarthat, mire elköteleződnek, mert biztosak akarnak lenni döntésük helyességében. Egy felmérés alapján, melyet házasok körében végeztek, a férfiak 90 százaléka ugyanazt a nőt venné el, ha újra házasodna.

4.A férfi valóban meghallgat

Sok nő vádolja azzal a párját, hogy nem figyel rá és nem hallja, amit mond. A hölgyek általában „igen”, „nem”, „értem” formában közbevetnek szavakat egy beszélgetés során, míg a férfiak nem teszik ezt. Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy nem figyelnek!  Jobban szeretnek csendben hallgatni és elgondolkodni a hallottakon.

5.A férfi szereti a közös hobbikat

A pasik kedvelik, ha a párjuk osztozik szenvedélyükben, kedvenc sportjukban, elmegy velük túrázni vagy akár kajakozni. Számukra ezek a dolgok is erősítik a kapcsolatot. A szex egyébként szintén ilyen dolog.

6.A férfinek szüksége van saját időre

Miközben a közösen végzett tevékenységek fontosak, a férfiak szeretnek olykor magukra maradni. Legyen az kerti munka, barkácsolás a garázsban vagy akár edzés, saját hobbijuk kiélése nélkül feszültek lesznek. Szükségük van néha egy kis elvonulásra, és hálásak azért, ha a kedvesük ezt megérti.

közös hobbi

7.A férfi az apjától tanul

Ha szeretnénk tudni, hogyan viselkedik egy férfi a párkapcsolatában, nagy eséllyel reális képet kapunk az édesapja magatartása alapján. Hogyan viszonyul egymáshoz apa és fia, hogyan viselkedik az apa az anyával? Ennek alapján könnyen megjósolható, milyen is a férfi egy kapcsolatban.

8.A férfi könnyebben felejt (?)

Míg a nők általában hosszú ideig képesek negatív élményeken, tapasztalatokon rágódni, stresszessé válnak, szoronganak vagy csak szomorúak miatta, a férfiak többnyire gyorsabban túlteszik magukat ezeken. Tehát lehetséges, hogy ha másnap szeretnénk megbeszélni az előző este elhangzott vitát, a pasi már rég el is felejtette azt…

9.A férfi nem mindig látja az árulkodó jeleket

Vannak, akik fogékonyabbak erre, de a férfiak nagy általánosságban nehezebben veszik észre az arckifejezéseket, a hang megváltozását, így azt sem mindig „szúrják ki”, hogy a nő arca a felszín alatt szomorúságot tükröz. Ha a nő azt akarja, hogy a pasi tudja, valami nincs rendben, inkább mondja meg.

10. A férfi díjazza az elismerést

Amennyiben egy nő elismeri a párját és dicséri, az valósággal szárnyakat ad a pasinak. Egészen megváltozhat a viselkedése. Tanulmányok szerint egyébként a gyermeknevelésbe is jobban bevonódnak a férfiak, ha feleségük elismerést mutat irántuk.

11.A férfi sokat gondol a szexre

Nem újdonság, igaz? A 60 év alatti férfiaknak napi egyszer biztosan a szexen jár az eszük, miközben a nőknek csupán negyede gondol rá napi szinten. Szexről fantáziálni pedig kétszer annyit szoktak, mint a hölgyek, sőt, változatosabbak is a fantáziáik. Az alkalmi szexre szintén többször gondolnak, ám ez nem jelenti azt, hogy meg is teszik!

szexre gondol

12.A férfi fontosnak tartja a szexet

Nem igaz, hogy a pasik „a szex csak szex” alapon gondolnak a szerelmeskedésre. Számos férfi számára a szex nagyon is fontos dolog egy pár életében és a nőkhöz hasonlóan sokkal kielégítőbbnek találják azt egy elkötelezett kapcsolatban. Ennek persze egyik fő oka az, hogy akik hosszabb ideje együtt vannak, azok jobban is tudják, mit hogyan szeret a másik.

13.A férfi szereti, ha a nő kezdeményezi a szexet

Sok férfi úgy érzi, ő az egyedüli, aki kezdeményezi a szeretkezést. Nagyon fel tudja őket dobni, ha a nő is megteszi ezt! Ne féljünk tehát kimutatni, ha éppen olyan hangulatban vagyunk, mert a pasi örülni fog neki.

14.A férfinak sincs mindig „olyan” hangulata

Téves gondolat, hogy a pasi mindig képes szexelni – a férfiak sincsenek néha olyan hangulatban: talán stresszesek, aggasztja, bántja őket valami. A stressz pedig igencsak kihat a libidóra. Ha azt mondja, „ma inkább ne”, az nem azt jelenti, hogy elveszítette az érdeklődését irántunk

15.A férfi szereti, ha a nő élvezi

A nő élvezete a férfi számára is fontos! Csakhogy egy nő nem mindig teszi lehetővé a pasi számára, hogy tudja, mi esik jól neki. Sokan nem mernek beszélni róla, hogyan szeretik a szexet, pedig ha világosan megmondják a pasinak, örülni fog neki. Akkor érzi jól magát, ha a nőnek is örömet szerez.

16.A férfi szorong a teljesítménye miatt

A legtöbb férfinál jelentkezik szorongás a teljesítménye miatt, különösen, ahogy idősebb lesz. Elkezdhet aggódni a teste, a technikája, az állóképessége miatt. Sokat számít, ha segítünk neki relaxálni, valamint abban, hogy koncentrálhasson, és a szex kevésbé lesz stresszes számára.

szex

17.A férfi akkor „kóborol el”, ha igényei nem teljesülnek

Ha egy férfi nem érzi, hogy szeretik, elismerik párkapcsolatában, nagy eséllyel máshol keresi majd a boldogságot. Van, aki a munkába temetkezik, más videójátékozik vagy állandóan sportol – és van, aki megcsalja a párját. Az igények, elvárások egyeztetésére tehát nagy szükség van. Ugyanis ha nem találkoznak, hiába az elején a nagy szerelem…

18. A férfi tudja, mibe „invesztált”

A legtöbb pasi tisztában van azzal, mennyit veszít, ha hagy tönkremenni egy hosszútávú kapcsolatot. Nemcsak egymás társaságát, de egy együtt leélt életet is elveszíthetünk – ha azt látja, hogy a nő dolgozik a kapcsolat erősítésén, nagy a valószínűsége, hogy ő is tenni fog ezért.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.