10 tipp, mielőtt házasság lesz a párkapcsolatból

Mit kell tudni ahhoz, hogy sikeres legyen a frigy?

Egy jó párkapcsolat, mely hosszú ideje kitart, általában több meghatározó dolgot is túlélt már. A házasságkötés nagy döntés, s több olyan dolognak kell megelőznie, amely biztosíthat bennünket arról: jól választottunk.

Amikor egy pár eljut a házasságkötésig, általában többféle szituációt élt már át együtt, s megbizonyosodott arról, hogy a partnere számára megfelelő lesz hosszútávon. Ez az ideális eset, ám sajnos sokan kihagyják a meghatározó lépéseket. Pedig ezek rengeteget segíthetnek annak eldöntésében, valóban megéri-e a házasságkötés.

Íme a 10 tipp: mit kell megtenni házasság előtt?

1.Megismerni egymást: ez nyilvánvalónak tűnik – mégsem az. A házasságkötést nem lehet lazán venni, mégis sokan hirtelen ugranak bele. Ahhoz, hogy két ember alaposabban megismerje egymást, idő kell. Természetes, hogy az eleje izgalmas, ám jól csak idővel ismerhetjük meg a másikat ahhoz, hogy valóban eldönthessük: ő a számunkra megfelelő.

Fotó: 123rf.com

2.Találkozás a szülőkkel: nagy lépés házasság előtt a szülőkkel való találkozás is. Ők azok az emberek, akikkel sok időt fog eltölteni az ember, hiszen elég, ha csak a családi eseményekre gondolunk. A szülőkkel való találkozás mindenkinél máskor következik be, magától jön a felismerés, mikor is szeretnénk bemutatni otthon a párunkat. Ha valaki bemutat minket a szüleinek, abból már sejthetjük, hogy komolyan gondolkodik.

3.Komolyan vallottunk szerelmet? A „szeretlek” szót sem lehet megfontolás nélkül mondani, ugyanis csak akkor van értelme kimondani, ha valóban így érzünk. Az elragadtatást gyakran összekeverik a szerelemmel –ez azonban veszélyes lehet, mivel a szerelmi vallomás az egyik legfontosabb dolog a párkapcsolatban. Egy fontos lépés. Ám ahhoz is idő kell, hogy meg tudjuk mondani, valóban szerelmesek vagyunk-e.

4.Együtt töltött vakáció: a közös vakációzás, kirándulás az első, amely megmutatja, képesek vagyunk-e minőségi időt együtt tölteni. Néhány randi és vacsora a másiknál még nem árulkodik arról, milyen valóban együtt. Amennyiben a közös napok, esték megsokszorozódnak, már megtapasztalhatjuk, milyen lenne az illetővel együtt élni és a tapasztalat nekünk tetszett-e.

5.Összeköltözés: a párkapcsolatban az egyik legnagyobb lépés az összeköltözés. Ma már megváltozott az a szokás, hogy a párok csak házasságkötés után élnek együtt. S ez nagy előny, mert az együttélés is sokat megmutat: belekóstolhatunk abba, milyen lenne a házasság, de még hivatalos papír nélkül. Megtudhatjuk, mennyire erős valójában a kapcsolatunk.

6.Beszélgetés a jövőről: a jövőről való beszélgetés fontos! Házasságkötés előtt igen lényeges tisztázni, hogy ki mit vár el, mik az elképzelései a gyermekek, a letelepedés terén, a terveket össze kell hangolni. Enélkül egy olyan házasságban találhatjuk magunkat, ahol a másik félnek teljesen más elképzelései vannak az életről.

7.Háziállat tartása: egy hosszú kapcsolat hosszútávú elköteleződés, s sok dologgal kell szembenéznünk az évek során. Ha van egy közös háziállatunk, tesztelhetjük, hogy a másik fél mennyire vállal felelősséget, hogyan áll hozzá a kihívásokhoz. Amennyiben szeretnénk gyermeket, ez szintén megmutatja, milyen mértékben lenne gondoskodó és segítőkész a párunk.

8.A nagy vita: minden párkapcsolat keresztülmegy jobb és rosszabb korszakokon. Az egyik leglényegesebb a „nagy vita”. Ha a nagyobb vitákon és problémákon is felül tudunk kerekedni, akkor a házasságkötés után is megoldjuk a dolgokat.

9.Beszélgetés a házasságról: fontos megbeszélni azt is, ki hogyan képzeli el az esküvőt, magát a házasságkötést, kinek milyen tervei vannak. Ha egy párkapcsolat valóban jó, általában egyeznek az ötletek.

10.A tökéletes lánykérés: ha egy párkapcsolat valóban házasságra való, már csak a megfelelő időpont hiányzik a lánykéréshez – és persze az, hogy a válasz ne legyen kétséges. Ne feledjük, a házasságkötés életünk egy nagy döntése, ám meglehetősen könnyű, ha a megfelelő emberrel vagyunk együtt.

Olvasd el ezt is!

6 hiba, amit a férfi elkövet egy házasságban!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.