10 szexuális tévhit

Dr. Barry Buffman urológus 10, a férfiak körében elterjedt szexuális mítoszról rántja le a leplet!

Szponzorált tartalom

1. Az első az az általános vélekedés, mely szerint a megszakított közösüléssel megelőzhető a nemkívánt terhesség

Sajnos nincs mindenki tudatában annak, hogy a pre-ejakulátum, azaz előfolyadék is tartalmaz kisebb mennyiségben hímivarsejteket, és ez már elegendő a teherbeeséshez.

2. A második tévhit, hogy valaki másra gondolni az aktus alatt rossz, helytelen dolog

A szex az agyban kezdődik és a gondolatok elkalandozhatnak. Ha a kapcsolat egyébként stabil, semmi baj nem történik, ha időnként Angelina Jolie vagy Megan Fox színesíti a szexuális fantáziálást.

3. A harmadik, hogy a korai magömlés csak fiatal férfiaknál fordulhat elő

Valóban igaz, hogy a szexuális érési folyamat kezdetén gyakoribb, de sok férfi tapasztalja azt életének későbbi szakaszában is. Egyes statisztikák szerint a korai magömlés a férfiak 30 százalékát érinti valamely életkorban.

A harmincas éveikben és annál később is jelentkezhet, a merevedési zavar, kóros fáradtság, kardiovaszkuláris megbetegedések, depressziós, szorongásos és egyéb idegrendszeri kórképekhez csatlakozóan, társtünetként is.

szex

4. A negyedik tévhit, hogy az orális szex biztonságosabb, mint a vaginális

Számos tinédzser (valamint a korábbi amerikai elnök, Bill Clinton is) úgy gondolja, hogy az orális szex nem is „igazi szex”, így bármikor zöld utat kaphat. A tény az, hogy az orális szex is szex – a biztonság szempontjából mindenképpen -, mivel éppen úgy terjedhetnek általa a nemi úton terjedő betegségek, mint a hagyományos közösüléssel. Itt is cserélődnek a testfolyadékok, amelyekkel átjuthatnak a kórokozók is.

5. Az ötödik az afrodiziákumokkal kapcsolatos tévhit

Az afrodiziákum-hívőknek szól a hír, mely szerint sem a osztriga, sem az étcsokoládé, sem az eper vagy éppen a tigrispénisz esetében sem született tudományos bizonyíték szexuális teljesítményfokozó hatásról.

6. A hatodik a férfiméret kérdése

Valójában jelentősen túldimenzionálták a méret kérdését: kisebb mérettel is megvalósulhat a szexuális eksztázis élménye. Szintén nem igaz, hogy a partner kéz- vagy lábméretéből következtetni lehet a nemi szerv méretére.

7. A hetedik a potencianövelőkkel függ össze

Az orálisan adagolt potencianövelők csupán időleges hatást biztosítanak, és a probléma sok esetben krónikus betegségek következménye. Ilyenek például a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Ebben az esetben tanácsosabb orvos tanácsát kérni és az alapbetegséggel kapcsolatos terápiát elkezdeni. Azok, akik nem szedhetnek orálisan adagolható potencianövelőket, választhatnak injekció formájában bejuttatott szereket is. Egyik legjobb potencianövelő tipp itt.

szex

8. A nyolcadik tévhit, hogy a szex bizonyos életkor után már nem bír olyan fontossággal

A szex alapvető eleme a lelki és testi egészségnek bármilyen életkorban, még egészen késői életszakaszban is. Vannak, akik szerint a libidó csökkenése az öregedési folyamat természetes velejárója, pedig a vágyzavar gyakran más állapotok és betegségek (hormonális változások, depresszió, szorongásos betegségek, gyógyszer mellékhatás, párkapcsolati nehézségek) következménye.

9. A kilencedik tévhit szerint a férfiak szexuális étvágya nagyobb, mint a nőké

A férfiakról azt tartják, hogy napi 24 órán át készek a szexre, holott a nemi vágy náluk is éppen olyan hullámzó képet mutat, mint a nőknél. A libidót számos tényező befolyásolja, így az étrend, az alvás, az egészségi állapot, stressz, az alkalmazott gyógyszerek, az önbizalom, a párkapcsolati zavarok.

10. A tizedik tévhit, hogy a jó szex mindenféle erőfeszítés nélkül, természetes módon történik, úgy, ahogyan azt a filmeken látjuk

Az emberi test azonban nem irányítható gombok nyomogatásával: ami az előző partnernek jólesett, az az újnál nem biztos, hogy bejön. A jó kommunikáció kulcs a jó szexhez. Éppen annyira, mint a nyitottság az új technikák, az új pózok megismerésére.

Forrás: https://napidoktor.hu/index