Hova vigyük a gyereket, ha nagyon köhög?

Ha a gyermekünk megbetegszik, sürgető a kérdés: hova tudunk gyorsan bejelentkezni, ha szakorvosi vizsgálat szükséges. A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet TB támogatású gyermektüdőgyógyászati, gyermekallergológiai és felnőtt allergológiai szakrendelője , hosszabb várakozási idő nélkül várja a háziorvosi beutalóval érkező betegeket.

A gyermektüdőgyógyászat a Svábhegyi Gyermekintézet Bokor utcai rendelőjébe az egész ország területéről érkező pácienseket fogadja. A betegek nagyobb része, főleg felsőlégúti problémákkal küzd, a bejelentkezés oka a hosszantartó, kínzó köhögés, amelynek eredete lehet a vírusfertőzés szövődményeként például tüdőgyulladás. De állhat a háttérben allergia, asztma is.

Allergia: szezon minden évszakban

Magyarországon lévő éghajlat miatt, szinte egész évben allergiaszezon van. Februárban a mogyoró virágzásával kezdődőik és késő ősszel, a fűtési szezon beköszöntével, a poratka allergiával fejeződik be, azaz tart egészen a mogyoró virágzásáig.

Így alakulnak ezen az éghajlaton az allergiák jellemzői:

  • tavasszal 4-12 hétig a fák, májustól 3-5 hónapon át a fűfélék,
  • a nyár második felében és ősszel a gyomok: parlagfű, fekete üröm (http://svabhegy.eu/ha-augusztus-
  •  a meleg idő beálltával a kültéri penészgombák spóraszáma is emelkedik, amely koraőszig szintén magas marad.
  • októbertől áprilisig tart a poratka allergia: a lakásokban a fűtéssel megteremtjük nemcsak magunk, de az atkák számára is az ideális körülményeket.

Az allergia körforgása

Forrás: https://napidoktor.hu/index