Skandináv éjszakák

A skandináv stílusról mindenkinek a svédek jutnak eszébe. Ez nem meglepő, hiszen a svéd lakberendezés már meghódította az egész világot a maga letisztult vonalaival, egyszerű, de nagyszerű megoldásaival.

Amikor skandináv lakásokról van szó, akkor a nappalik praktikus, egyszerű, mégis szép megoldásai jutnak eszünkbe. Ezen túlmenően azonban az északi lakásoknak több „mondanivalójuk” van a nappalik megoldásainál. Olyan hálószobákat válogattunk most össze, amelyek nagyszerűsége -nem meglepő módon- a részletekben rejlik.

Az inspiráló, hívogató alvóhelyiségek nemcsak a pihenést, feltöltődést szolgálják, hanem a kreatív munkát is segítik. A képeket elnézve mind-mind egyediek a hálószobák, mégis sok közös elem van bennük. A fehér szín minden képen visszaköszön, mégsem érezzük sterilnek a helyiségeket a színes kiegészítőknek köszönhetően.

svéd nappali képgaléria

A hatalmas ablakok, amelyeken csak úgy özönlik befele a napfény, a függönyök hiánya – hiszen a fényt igenis megbecsülik az északiak és nem szégyenlősködnek-, de vannak olyan hálószobák is, ahol ötletes roletta megoldásokkal rukkoltak elő az ott lakó svédek. A királyi méretű ágyakat senkinek nem kell bemutatni: a hívogató, kényelmes anyagok, a viszonylag nagy terek mindenki szívét megdobogtatják.

Az ágyak két oldalán a már hagyományosnak mondható praktikus és mutatós éjjeliszekrények kaptak helyet. A falakat többnyire fehérre festik, azonban elkerülendő a semleges érzést, színes képekkel illetve ülőalkalmatosságokkal egyenlítenek.

Néhány hálószobában mutatós faliképek, poszterek is helyet kaptak a falakon, így törve meg a fehér egyhangúságát. A világítás sosem homályos a svéd hálószobákban, a fény, fény és a fény dominál. Így válik svéddé, nagyszerűvé és ihletet adóvá a Tér. Kell ennél több? Nézd meg te is galériánkat!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.