Képgaléria – Nappalik svéd csavarral

A svédek szeretik a meghökkentő dolgokat, tudjuk ezt a svéd krimik és az elképesztő design megoldások óta. Most nappalikat gyűjtöttünk össze, amelyekben van egy kis csavar.

Képzelj el egy gyönyörű fehér, bézs és natúr nappalit, ahová csak úgy beömlik a hatalmas ablakon keresztül a fény, miközben egy elég torzonborz kinézetű kutya vicsorít a falról. Meghökkentő? Meglehet.

A svédek sosem szerették a gúzsba kötést, és a mostani nappali összeállításunkból is kitűnik, hogy „az ördög a részletekben rejlik”. A legnagyobb svéd bútorgyártó kínálatában is egyre többször jelennek meg a furcsa, ugyanakkor designos megoldások, nem beszélve a kisebb tervezők agymenéséről. Persze jó értelemben véve.

svéd nappali képgaléria

Egyértelmű, hogy az urbanista gondolkodású, diplomás, fiatal egyéneket illetve párokat célozták meg ezekkel a megoldásokkal. Elég egy furcsa lámpa, szokatlan fali poszter, furcsa mintás textília, és máris borul a letisztult, konvenciókba tömörülő design. Az egész falfelületeket beborító, érdekes mintájú tapéták, vagy egy teljesen különleges formájú szék is fel tudja dobni az amúgy unalomig ismételt sémát.

A svédek jók ebben, mi miért nem vagyunk egy kicsit bátrabbak? Többször kísérletezhetnénk a színekkel, a formákkal, az anyagokkal. Egy-egy apróság is hihetetlen változásokat tud hozni az otthonodba. Akár DIY-megoldásokról beszélünk, akár egy-egy vaskosabb árú bútorról vagy kiegészítőről, mindenképpen érdemes belevágnod. Mikor kezded a változtatást?

// vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);
// ]]>

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.