Képgaléria – Kötött világ az otthonunkban!

Újra reneszánszukat élik a kötött holmik, és erre a legékesebb példa annak a tervezőnek a munkája, aki kreativitásával világhódító útjára indult.

Patricia Urquiola, egy spanyol építész és terméktervező a Gan Rugsnak készítette el a Mangas Kollekciót, amely szőnyegeket, ülőkéket és falvédőket foglal magába.

A különleges eljárással készült kiegészítők nagyon ígéreteseknek tűnnek. Bár ha azt vesszük, nem is olyan különlegesek, csupán egy hagyományos tevékenységet gondolt újra – a kötést. A tárgyak 100 százalék gyapjúból készülnek Indiában különféle, egyedi mintákkal.

Képgaléria - kötött szőnyegek

A patchwork (folt a folton) technika is szerepet kap a tervező munkájában. A színekkel is merészen bánik, bár a végeredmény sosem ízléstelen, inkább otthonos és hívogató. A kötött trendről már írtunk, amikor a kötött székhátakat vettük górcső alá. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy újra divatba jön a kötött stílus, de azóta egyre több tervező nyúl ehhez a megoldáshoz.

És nemcsak a hideg téli napokon dob fel egy ilyen design, bármelyik évszakban jó egy-egy puha futószőnyegen végiglépkedni, vagy csak simán a puha falvédőhöz dörgölőzni. Csak halkan jegyezzük meg, hogy akinek rengeteg puha fonala és sok ideje van, az maga is köthet falvédőt vagy puff huzatot. Lehet, hogy a kötés lesz az új DIY őrület? Te bele(kötnél), vágnál a dologba?

// vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);
// ]]>

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.