Itt az idő rendbe tenni a kerítést a ház körül!

A nyárnak lassan már vége, de a jó időt még érdemes kihasználni egy kis ház körüli munkára!

Bár a kertben is akad még bőven teendő, mégis érdemes beütemezni egy kis ház körüli munkát, ideje rendbe tenni a kerítést és a falakat. Ha rendszeresen karbantartjuk a ház körüli kerítést, és egyéb építményeket megkíméljük magunkat egy nagyobb fizikai és anyagi megterheléstől.

Egy kisebb ráfordított munka és máris szebb lesz a ház környezete, sőt a különböző tárgyak élettartamát is meghosszabbíthatjuk. Elég egy kis festés és mázolás és máris újjászületik a kert!

A különböző fakerítést, padokat fából készült asztalokat és székeket még most érdemes átfesteni és elvégezni a kisebb karbantartási munkákat. Ezeket a tárgyakat rendszeresen éri az eső így mindenképp olyan festéket vagy faápoló szert vásároljunk, amely megvédi ezeket a tárgyakat az időjárás viszontagságaitól.

Amikor a festést végezzük, figyeljünk oda, hogy a környező növényeket ne érje kár, hiszen ezekből az erős szerekből, vagy oldószerből elég pár csepp kedvenc kerti növényünkre és máris megtörtént a baj.

kert képgaléria

A házfalat is érdemes átnézni, hiszen időnként kipotyog a vakolat, vagy a falakat összetartó habarcs ezt is érdemes ilyenkor pótolni. Ha a víz télen utat talál a téglák között a későbbi fagy könnyen még nagyobb kárt tehet a falakban, így érdemes jó alaposan átnézni házunkat. Először kaparjuk ki a fal réseiből a régi meglazult habarcsot, majd nedvesítsük be a téglák közeit és egy vakolókanál segítségével vigyük fel az új réteg habarcsot.

A fakerítést is érdemes legalább kétévente egyszer átfesteni vagy egy védő réteggel bevonni, amelyek ma már számtalan divatos színben kapható így természetes közeget nyújt kertünkben a kerítés vagy a pad is. Ha a lakásban találunk egy régi kissé kopott bútort vagy kosarat egyszerűen fessük át egy színes vízálló festékkel és használjuk fel kertünkben, mint virágtartót.

De lefesthetjük az ablak kerteket, vagy a régi kerti garnitúrát is legyen szó fáról vagy fémről. Ne halogassuk évről évre ezeket a karbantartási munkákat, mert anyagilag is csak rosszabbul járhatunk.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.