Zentangle a kreatív kikapcsolódás

A Zentangle egy olyan módszer ami fejleszti és kikapcsolja használóját, mindezt úgy, hogy közben értékelhető képek születnek a pihenni vágyók kezei alól, függetlenül annak rajztehetségétől.

A Zentangle egy olyan módszer, amivel szép képeket készíthetünk, ismétlődő mintákból. A rajzolás folyamata mókás és megnyugtató, és csaknem mindenki képes ezen képek elkészítésére. A módszer, amivel készítik, növeli a koncentrációs képességet és a kreativitást, továbbá művészi elégedettséget nyújt és ugyancsak jó hatással van a személyes – mentális – jólétre. A módszert világszerte rengetegen használják, kortól és érdeklődési körtől függetlenül mindenki élvezi.

A Zentangle egy olyan folyamat, amivel bárki képes szép képeket alkotni, ismétlődő minták és meghatározott lépések által, mindezt úgy, hogy végül bebizonyosodik, hogy a kreatív kifejezés túlmutat saját szabályain. Ez a módszer dogmamentes, és csak annyit kell tennünk, hogy szemléletmódot váltunk és más megközelítésből vesszük a dolgokat.

Zentangle

Itt nincs egy előre kidolgozott elképzelés vagy végeredmény. Ezt a szokatlannak mondható módszert használva a munkáidat nem fogják korlátozni a személyes elvárásaid.

Az ismétlődő egyszerű lépések támogatják a relaxációt, a koncentrációs képességet és az inspirációt, ezáltal egy csodálatos napi szertartássá is válhat így a módszer alkalmazása.

Minden, amire csak szükséged lehet az alkotás során, az elfér a zsebedben. Szinte bárhol használhatod, csoportosan vagy egyedül, bármilyen fajta speciális képesség vagy pénzt igénylő felszerelés nélkül. Ám, ha csinálsz valamit, akkor csináld a legfinomabb eszközökkel és rendelkezésedre álló anyagokból. A legjobb papírt és tollakat használjuk, amik biztosítják majd, hogy az alkotásaid nagyrabecsült műalkotások lesznek. Más megnyugtató és koncentrációs folyamatoktól eltérően, itt nem csak jól érezzük magunkat, de alkotunk is egyszerre.

Zentangle

A kreativitás itt nem egy irányított, mások által előírt rendszer vagy program.
Szeretnénk ellensúlyozni az egyre növekvő számítógép, egér és klaviatúra használatot, visszatérni ahhoz, hogy az alapvető emberi viselkedés manipulálható, s ezek megjelenjenek a papíron is. Semmi sincs előre elrendezve, és a kreativitásnak is csak mi magunk szabjuk meg a korlátokat.

Ez a módszer megmutatja, hogy lehet pihenni úgy, hogy közben alkotunk.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.