Variációk fánkszezonra

Eljön lassan a tél és a fánkok ideje. Lássunk néhány kedvencet!

Túrófánk

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg túró

20-25 dkg liszt

2 db tojás

5 dkg cukor

1 kávéskanál sütőpor

fél db citrom héja lereszelve

1 kávéskanál vanília eszencia

olaj a sütéshez

A túrót áttörjük, a tojást a cukorral habosra keverjük.

Összedolgozzuk a túrót, a tojást, a cukrot, a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát, majd apránként hozzáadjuk a lisztet (lehet, hogy a megfelelő állag eléréséhez nem fog kelleni az összes).

Gombócokat formázunk, majd forró olajban kisütjük a fánkokat.

Tipp: Savanykás lekvárokkal (ribizli, vörösáfonya) harmonizál a legjobban.

Fahéj Magazin

Almafánk

Hozzávalók (4 személyre):

fél kg alma

30-35 dkg liszt

2 db tojás

5 dkg cukor

2 evőkanál sütőpor

fél db citrom leve

olaj a sütéshez

Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön meglocsoljuk a citromlével.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd az összes hozzávalót összedolgozzuk. A lisztet apránként adjuk hozzá, nem biztos, hogy kell majd az összes!

Fél órát állni hagyjuk, ha túl sok levet eresztene időközben az alma, adhatunk hozzá sütés előtt még egy kevés lisztet.

Forró olajban kisütjük a fánkokat, tálaláskor a tetejüket fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Forrás: