Smore – egyszerű és nagyszerű krémes sütemény!

Olykor egy kis fantázia segít bennünket hozzá, hogy zseniális és egyszerű süteményt alkossunk – a Smore is így született!

Ha szükségünk lenne egy édesség receptre, de nem igazán találjuk azt a sütit, amely most igazán jól esne, néha hasznos, ha elkezdünk fantáziálni. A végén profi édesség válhat belőle! Mézes sütemény recept, vagy csokis sütemény recept kellene? Talán azt szeretnénk, hogy méz és csoki is legyen benne, de krémes állagú finomságot kapjunk? Próbáljuk ki az alábbi krémes sütemény receptet.

Hogyan készítsük el? A „Smore” hozzávalói:

 1 doboz mézes graham keksz, amelyet lapocskákként használunk alulra és felülre; 1 csomag mini habcsók; 1 csomag csokoládéchips.

 Melegítsük elő a sütőt. A tepsit béleljük ki sütő (pergamen) papírral. Rakosgassuk a graham kekszeket sorban egymás mellé, ne legyen közöttük hézag. Majd kerüljenek rájuk a mini habcsókok és a csokoládéchipsek szorosan egymás mellé, a töltelék tetejére pedig még egy réteg keksz.

smore2

 Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, helyezzük a tepsit a sütőbe, de maradjon egy picit nyitva az ajtaja. 5-10 percig süssük, de óvatosan, ellenőrizzük, hogy nem égnek-e meg a sütik. Amikor a habcsókocskák széle elkezd kissé aranybarna lenni, kivehetjük a sütőből a süteményt.

 A maradék kekszdarabkákat rászórhatjuk díszítésként a tetejére. Majd hagyjuk a krémes süteményt kissé kihűlni, és máris felszolgálhatjuk! A csokis-mézes sütemény hidegen és langyosan is kiváló.

 smore3

Ám ha „közönséges kekszként” szeretnénk kínálni, legalább 1 óra hosszat hagyjuk hűlni. Válasszuk szét a kekszeket egymástól – a graham keksz ropogós és finom, a minihabcsókos-csokicsipszes töltelék pedig keményebb, de kellemesen rágható lesz. Igazi klasszikus kedvenccé válhat otthon! Jó étvágyat hozzá!

Forrás: