Répafelfújt narancs chutney-val

Ha szeretnél egy habkönnyű, lisztmentes finomságot készíteni , akkor ez a legjobb recept.

Habkönnyű, lisztmentes desszert.

HOZZÁVALÓK (10-12 db-hoz):

30 dkg reszelt sárgarépa

30 dkg mandulapor (szeletelt mandula, ledarálva)

20 dkg cukor

1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

1/2 csomag vaníliás cukor

1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

5 egész tojás

Fahéj magazin

A chutney-hoz:

10 dkg cukor

1-2 db narancs

1. Az egész tojásokat cukorral felverjük habnak, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a mandulaporral elkevert fűszereket.

2. Vajazott, lisztezett formákban 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

3. Közben cukrot karamellizálunk, majd ebbe belekeverjük a kockára vágott narancshúst és a vékonyra vágott fehér rész nélküli narancshéjat.

4. Narancs chutney-val tálaljuk, vékony csíkokra vágott narancshéjjal és mentalevéllel díszítjük.

Recept: Tamáska László

Fahéj Magazin

Forrás: