Őszi maszk-hatás

Ezekben a nyálkás napokban könnyen ránk ragadnak a bacik, főleg ha sokat közlekedünk tömegben. Védekezzünk maszkkal és azok őrületes változataival!

A hideg idő beköszöntével meg kell tennünk a megfelelő óvintézkedéseket, hogy megvédjük magunkat a ránk leselkedő kórokozóktól. A ruhatárcsere mindenki számára természetes, de közel sem elegendő, ha valóban azt szeretnénk, hogy a betegségek elkerüljenek minket. Persze a szervezet számára sem egyszerű felvenni a harcot a szeles időben ránk támadó bacilusokkal, ezért egyre nagyobb teret nyert magának a maszk viselése.

Nem ciki, hanem cuki

Már kevésbé szúr szemet, ha a tömött buszra, vagy villamosra maszkban szállunk fel. A minden évben szárnyra kapó influenzás időszakban pedig igazán hasznos viselet. Persze nem árt, ha a praktikusság mellett csinos is a speciális arctakaró. Sokunk épp a nyers kinézet miatt ellenzi a vírusvédő viselését. Persze ezt a „divatdokik” nem hagyhatták annyiban és már napvilágot láttak a legújabb őrület prototípusai.

El-viselhető

Az ötlet adta magát. Ha van egy igencsak hasznos, ám nem túl csábító maszkunk, miért ne tegyük viselhetővé? A kérdés tehát nem a miért volt, hanem a hogyan. A válasz pedig: akárhogyan, bárhogyan és mindenhogyan. Vagyis ez az a kiegészítő, amire nem kell költenünk. Az alapot adó maszk beszerzése után kedvünkre variálhatjuk és formálhatjuk az ízlésünknek, illetve hangulatunknak megfelelően.

Tedd magadévá!

Nincs határ és ha rákaptál, akkor megállás sincs. Változtathatod a formát, színt, méretet. Ezzel elérve, hogy ne csak biztonságban, de jól is érezd magad a maszk alatt. Ebből kiindulva érdemes több ötletünket is maszkosítani, hogy mindig a legmegfelelőbbet kiválasztva tudjunk nekivágni a veszedelmes utazásoknak.

Többszörösen összetett

Kár lenne azt gondolni, hogy haszontalan próbálkozás az egyedi maszk kialakítása. Ma már speciális szűrővel ellátott darabokat is beszerezhetünk, melyek különösen a bringások körében közkedveltek. Vagyis azoknak, akik két keréken és nem a tömegben élik a mindennapjaikat, szintén kötelező elemmé kell, hogy váljon a maszk viselése. Főleg ha a környezet épsége mellett fontos számukra az a saját egészségük is. Bár a közeg változik, a szabály ugyanaz marad. Ne törődj bele az egyhangúságba, légy egyedi és fejezd ki magad. Hiszen nem mindegy, hogy mi viselsz.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.