Mit tehetsz a maradék szappanokkal? Megmutatjuk!

Hiába próbál valaki spórolni, vagy tudatos fogyasztó lenni, amikor egy aprócska darab maradék szappannal akar letusolni, elszakad a cérna. A szappan az, ami még soha nem fogyott el, mert a vége mindig a szemétben landol.

A maradék szappant nem kell kidobni, remekül újrahasznosítható.

Íme néhány tipp a pozitivnap.hu oldalról, amit érdemes kipróbálni.

  1. Készíts új szappant!

A maradék szappanokból új szappant is készíthetsz, és ez nem is olyan bonyolult, mint elsőnek tűnik.

  • Reszeld le a maradékot, öntsd fel egy kevéske vízzel, éppen csak annyival, hogy ellepje őket, majd a keveréket tedd a mikróba, amíg fel nem olvad.
  • A szappanos levet öntsd tetszőleges méretű és formájú tégelyekbe, majd rakd szilárdulásig a hűtőbe. A folyékony szappant gazdagíthatod is aromákkal vagy olajokkal, így ajándékba is tökéletes lesz.

szappan-reszelten

  1. Olcsó folyékony szappan

A maradék szappanból folyékony kézmosó szappant is készíthetsz, ha lereszeled, egy pumpás tégelybe töltöd, majd felöntöd az egészet vízzel. Használat előtt mindig rázd fel, hogy a megszilárdult darabok ne tömítsék el az adagoló nyílását.

  1. Szabókréta helyett

Ha szeretsz varrni, mindenképpen helye van egy kis darabka maradék szappannak a varrós dobozodban. A legnagyobb divatmárkák pontosan tudják, hogy még a szabókrétát se mindig egyszerű maradéktalanul eltávolítani a kényesebb anyagokból, a szappan viszont első mosáskor nyom nélkül feloldódik, ezért a szabásvonal kijelöléshez is ezt érdemes használni.

  1. Tedd zsákba!

Ha már elővetted a tűt meg a cérnát, csak egy darabka lyukacsos, vagy vékony anyagra van szükséged, amiből pillanatok alatt nyitható-zárható tasakot varrhatsz. A tasakba dobáld bele a maradék szappanokat, majd ezt használd zuhanyzáshoz. A víztől a szappan az anyag belsejében felhabzik, és kényelmesen mosakodhatsz a saját kis fürdős zacskóddal.

regi-szappanok-1

  1. Sütőtisztító oldat

A sütő tisztítása macerás meló, senki nem rajong érte különösebben, de ha megvan hozzá a megfelelő oldatod, akkor ez sem okozhat komolyabb nehézséget. Egy spriccelős palackba tölts 3 teáskanál bóraxot, 3 deciliter meleg vizet, 1 deciliter szalmiákszeszt és egy darabka vízben feloldott maradék szappant.

A keveréket rázd össze alaposan, és hagyd állni, amíg egynemű nem lesz. Gumikesztyűben, nyitott ablak mellett használd, és más vegyszerekkel ne keverd össze. Fújd be vele a sütőt, majd dörzsi szivaccsal dörgöld át, és alaposan öblítsd le, szellőztesd ki.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.