Miért jobb a bio életmód?

Pár éve még szkeptikusan nézett minden vásárló a boltokban megjelent biotermékekre, ma már külön életmód és diéta is kialakult az organikus étrend követői számára. Na, de mi is az a bio?

A biot legegyszerűbben úgy lehetne leírni, hogy azoknak a termékeknek a tömkelege, melyek ellenőrzött gazdaságból kerültek ki. Ezekben a gazdaságokban nem használnak semmilyen mesterséges vegyszert a zöldségek és gyümölcsök termesztése során. Minden bioterméken jól láthatóan fel kell tűntetni, hogy honnan származik, és természetesen azt is, hogy teljesen vegyszermentes.

Azért érdemes biora váltani, mert sokkal egészségesebb, mint a „hagyományos”. Naponta rengeteg kimondhatatlan nevű anyagot juttatunk a szervezetünkbe, amiről valójában fogalmunk sincs, hogy micsoda. Színezékek, stabilizátorok sora van feltűntetve a csomagoláson, ami „javít” a termékek kinézetén és ízén, de szervezetünknek nem éppen kedvez.

gyümölcs

Ha Ön is szeretné, hogy szervezete cukroktól és felesleges anyagoktól mentes legyen, próbálja ki a biotermékeket. Nézzen meg mindent, hiszen ezek is tartalmazhatnak cukrokat és édesítőszereket, azonban még így is sokkal egészségesebbek, mint a vegyszerrel és különböző anyagokkal kezelt társaik. Könnyedén megőrizheti velük sportos alakját, és energiában gazdag ételeket fogyaszthat egész nap.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.