Maradékból finom vacsora: korianderes fasírt

Mi legyen a megmaradt, száraz kenyér sorsa? Csináljunk belőle valami finomságot!

Korianderes egyben sült fasírt

Nekem most éppen 4 szelet, száraz teljes kiőrlésű kenyerem maradt. Egy kis erkélyen termett korianderrel, isteni egyben sült fasírt készült belőle. 5 perc előkészítés 40 perc sütés, szóval nem lehet kifogás, hogy erre nincsen időm.

Korianderes egyben sült fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • 1 tojás
  • 4 kisebb szelet száraz kenyér
  • 1 csomag friss koriander
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

korianderes-fasirt-kenyerotthon

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A kenyér héját levágjuk, vízbe áztatjuk. A fokhagymát megpucoljuk, a koriandert megmossuk, és mindkettőt a robotgépbe tesszük.

Hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret és jó apróra vágjuk őket. A darált hússal együtt egy nagy tálba tesszük, beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Egy téglalap alakú formát (az enyém 30*10 cm) olajjal kikenünk, beleöntjük a hús masszát, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul, ez kb. 35-40 perc.

Egy kis salátával isteni vacsi lesz belőle!

Forrás: https://napidoktor.hu/index