Magas a vérnyomása? Ezt igya!

A galagonya a szív orvossága. Hatóanyagai serkentik a szív működését, a keringést; csökkentik a vérnyomást és a koleszterint.

A galagonyát évszázadok óta használják a szív erősítésére. Szívelégtelenség, szívritmuszavarok, artériás görcsök elleni természetes gyógyszer. Kiváló értágító, hatóanyagai serkentik a szív működését, a keringést, vérnyomás-és koleszterincsökkentő. Nyugtató hatása miatt krónikus álmatlanság kezelésére is alkalmazható. Kínában gyomor és petefészektumor ellenszereként használják. Teaként is tinktúra formájában is lehet használni!

A magas vérnyomás esetén sokszor merül fel a kérdés: milyen sportot végezzünk. Többen attól tartanak, hogy a mozgás még inkább megemeli az értékeket.

Magas vérnyomás – Ez a mozgásforma hasznos

A galagonyatea elkészítése

Galagonyateát készíthetünk virágból és termésből is. Ha az előbbiből főzzük, akkor e evőkanálnyi virágzó hajtást két deci forrásban lévő vízzel forrázzunk le, majd 10 percig hagyjuk állni. A legegyszerűbb műanyag vagy kerámia teatojást használni, mert akkor nem kell bajlódni a leszűréssel.

 

galagonya

Foto:123rf.com

 

Érett termés esetében két evőkanálnyi bogyót két deci vízzel kis lángon összeforralunk. Hagyjuk pár percig hűlni, majd langyosan szűrjük le.

A galagonyatea hatása

Több kutatás is alátámasztotta, a rendszeresen fogyasztott napi 2-3 galagonyatea enyhíti a szív panaszait. Mi azt tapasztaltuk, hogy napi egy tea is elég ahhoz, hogy csökkentse a vérnyomást. Kardiológusi kontroll mellett rendszeres galagonyatea fogyasztásával csökkenthető például a vérnyomáscsökkentő gyógyszer adagja.A galagonyateának nincsen ismert mellékhatása, jól kombinálható más gyógynövényekkel és várandósok is fogyaszthatják.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.