Legfinomabb paradicsomos tészta

Nagyon szeretem a paradicsomos tésztát. Van egy apró trükköm, amivel olyan finom lesz, hogy bárki megnyalja a 10 ujját utána. A titok a fahéj.

Anyukám sokszor csinált otthon Ájult imámat (ez egy török fahéjas töltött padlizsán), amiben van paradicsom is. Nagyon imádtam. Mindig addig ettem belőle, ameddig volt. Mondjuk, a fahéjas süteményeket sem tudom abbahagyni, mert valahogy mindig kell még egy utolsó falat belőlük.

Szóval itt a receptje a szerintem  legfinomabb paradicsomos tésztának.

Hozzávalók (2 főre):
20 dkg penne tészta
1 konzerv hámozott darabolt paradicsom
1 ek apróra vágott friss bazsalikom
2 késhegynyi fahéj
1 csipet só

Elkészítés (elkészítési idő 5 perc):
A tésztát feltesszük főni. Egy  kis edénybe öntjük a paradicsomot a fűszerekkel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a tészta al dente-re nem fő. Leszűrjük a tésztát, összekeverjük a szósszal és már tálalhatjuk is.

paradicsomos-teszta-kenyerotthon

Hozzávalók (2 főre):

  • 20 dkg penne tészta
  • 1 konzerv hámozott darabolt paradicsom
  • 1 ek apróra vágott friss bazsalikom
  • 2 késhegynyi fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés (elkészítési idő 5 perc):

A tésztát feltesszük főni. Egy  kis edénybe öntjük a paradicsomot a fűszerekkel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a tészta al dente-re nem fő. Leszűrjük a tésztát, összekeverjük a szósszal és már tálalhatjuk is.

Forrás: