Kutya- és macskapisi: házi praktika a foltok ellen

Lehet a kutyánk, macskánk meglehetősen jól nevelt, ijedtségében, örömében akkor is előfordulhat vele egy kis „baleset” – amikor pedig még új a háznál, időbe telik a szobatisztasághoz szoktatni s ezt a szőnyeg, a padló bánja – megnyugtató megoldás lehet azonban a foltok elleni házi praktika.

Aki tart kutyát vagy cicát, az fel van készülve rá, hogy kedvence után egy ideig biztosan kell takarítani – legalábbis, ha mostanság érkezett hozzánk, még nem tudja, mi a szobatisztaság. Később is előfordulhatnak azonban véletlen „balesetek”, amelyeket nehéz kivédeni.

De mit tehetünk, hogy különösebben drága tisztítószer nélkül, természetes módon szabaduljunk meg a szőnyeget, padlót beszennyező vizelettől? A foltok elleni házi praktika segít nekünk ebben.

Az ecet és a szódabikarbóna jótékony tulajdonságairól alighanem hallottunk már. Össze-vissza keverni azonban nem célratörő – attól függően, mit tisztítunk vele, be kell tartani a szabályokat és az arányokat. Ellenkező esetben megtörténhet, hogy a foltok elleni házi praktika nem fog sokat érni.

Fotó: pexels

Hogyan készítsük el a kutya-és macskapisi folttalanítót?

Egy régi ecet is tökéletesen megfelel, de mindenképp ügyeljünk a lépésekre.

Öntsük először az ecetet a macska- vagy kutyapisi foltra, hogy az beszívhassa. Várjunk picit, majd ezt követően szórjuk rá a szódabikarbónát.

Ha a foltok elleni házi praktika lépéseit összekeverjük, fordítva csináljuk, akkor csak egy pezsgő habot kapunk.

A megfelelően véghezvitt megoldás esetén tisztítunk és szagtalanítunk egyben.  Hagyjuk száradni a folton az ecetet és a szódabikarbónát 1 napig, de akár kettőig is lehet. Majd porszívózzuk fel a szőnyeget, ahogy szoktuk.

A kedvenceink megóvása érdekében a leszórt foltra 1-2 napra helyezzünk egy leborított tálat, így az állatok nem férnek hozzá – ugyanis kíváncsiságból könnyen belekóstolhatnak.

A sárgás elszíneződés a szőnyegen felszívódik a szódabikarbóna hatására.

Próbáljuk ki ezt a foltok elleni házi praktikát egyéb régi foltokra is! Nemcsak a vizelet eltávolításában bizonyul ideálisnak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.