Konyhai élvezetek-Technológia ínyencségek

Nemcsak aki kapja, hanem aki adja is – ez a konyhai élvezetek alapörvénye, amelyhez szükségeltetik a jó szakács, az étekítész fogyasztó, no és persze mindezek tárgya : a finom falatok. A mai időkben ehhez még az egészséget erősítő tápanyag, és hát maga a technológia, amellyel az élvezeti cikket előállítják.  

 

Havas Dóra, a népszerű Lila füge gasztro blog szerzője saját készítésű  modern konyhai étkekkel várta a SzerecsenDió Gasztrotérben  a kíváncsi és főként éhes újságírókat. Végül is mindenki jól járt: az étekelőállító mesternő megdicsőült az elismerésektől, a sajtó munkatársai jól laktak, a technológia kitűnőre vizsgázott. 

Nem véletlenül, hiszen az ételkészítés legkifinomultabb módját alkalmazták,  manapság  ez az egészséges és finom étel titka. Jelen korunk konyhai sztárja a gőzsütő. A sütés illetve főzés forró gőzzel történik, így minden értékes vitamin, nyomelem és ásványi anyag megmarad az ételekben, a frissesség és a zamat pedig páratlan.

Fotó kiemelés 2014.február 10. 019

A gőzzel sütés lehetővé teszi, hogy a húsételek belül szaftosak és zamatosak, kívül pedig ropogósak legyenek, elkerülve a kiszáradást. Egy hétköznapi hús, mint például a sertés lapocka is ünnepi fogássá alakulhat. Ez a technológia nagy segítséget nyújt a háziasszonyoknak a több fogásos ebéd vagy vacsora elkészítésekor, hiszen egyszerre több edényt is el tud helyezni a főzőlapon, nem kell az előre kijelölt zónákhoz igazodnia. A Siemens beépíthető sütői, főzőlapjai és gőzsütői nem csak technológiai ínyencségek, de a kreatív konyhaművészet múzsái is.

Gasztró blogger 2014. február 001

A magyar nyelvű, szöveges TFT kijelző, a cookControl 68 automatikus program, a hydroBaking vagy az activeClean pirolitikus öntisztítás – használóinak sokkal többet jelentenek pusztán jól csengő funkcióknál. Az intelligens megoldásokkal profi szakácsokká válhatunk otthonunkban, és nagy chéfeket idéző, lenyűgöző fogásokat varázsolhatunk a családi asztalra, vagy kápráztathatjuk el vendégeinket.

A FlexInduction funkcióval rendelkező indukciós főzőlapok téglalap alakú zónájára tetszőleges méretű és alakú edény elhelyezhető; a főzőlap felismeri, hogy a zóna mely részén kell a kívánt teljesítményt leadnia.

Az egyenletes hőeloszlással az ételek a lehető leghatékonyabban készülnek el. Minderről bárki meggyőződhet a február 28 – március 2-ai Konyha Kiállításon, a Papp László Budapest Sportarénában. (Infó: Napidoktor.hu)

Forrás: