Így védekezzünk a szőrallergia ellen

Úgy nehéz állatot tartani, ha családunk bármely tagja érzékeny a szőrre. Pedig a szőrallergia nem is olyan ritka és az allergén reakciókat komolyan kell venni.

Allergiáról beszélünk akkor, ha valamely élő szervezet egy külső ingerre erőteljesebben reagál, mint ahogy az szükséges és indokolt lenne – mondta Mátray Árpád állatorvos a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. Erre jó példa a méh-csípés: annak környékén égető érzést és pirosságot okoz – mondta. Ha valaki allergiás rá, nem csak a csípés környéke duzzad meg, hanem az áldozat feje, a lágyszövetek, a végtagok, végzetes esetben fulladásos halált is okozhat – magyarázta a homeopata.

Megjegyezte, ha valakinek a környezetében folyamatosan olyan allergének vannak, amire túlzottan érzékeny, soha nem lehet nyugta. Allergének általában a testidegen fehérje természetű anyagok, de szélsőséges esetben szinte bármi lehet allergizáló – tette hozzá.

„A szokványos gyógyászat szerint az allergiás folyamatok kialakulását, egyrészt különféle érzékenység csökkentő, elnyomó gyógyszerek, többnyire szteroidok rendszeres adagolásával lehet megelőzni. Másrészt lehetőség van az allergiát kiváltó anyagból készített hígítási sor segítségével egy hosszú, több hónapig tartó kezelés eredményeképpen az allergizáló anyaghoz történő hozzászoktatásra, érzéktelenítésre. A probléma jelentkezésekor pedig allergia elleni szerek adagolására.”

A szőrallergia esetén érdemes olyan szakembert felkeresni, aki a házi kedvenc szőréből homeopátiás szert készít az allergiás ember számára – mondta a szakember. Hozzáfűzte, ugyanez lehet igaz azokra az allergiásokra, akik a méhcsípésre érzékenyek. Az ő esetükben a rovar teljes testének feldolgozásával készített szer segíthet – jelentette ki.

 

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.