Így készítsünk diétás levest!

A főtt ételek nagy előnyei közé sorolhatjuk, hogy könnyen és gyorsan eltelítenek, miközben a megfelelő elkészítési mód mellett egyáltalán nem hizlalnak.

Fogyaszthatja őket diéta, életmódváltás során, de már akkor is nagy sikereket érhet el, ha a nehéz vacsorát valamilyen könnyű főzelékkel, levessel váltja ki.

Diétás levesek
Mivel a levesek legjavát a natúr főtt húsok és a zöldségek teszik ki, egyértelműen diétásnak mondhatjuk őket. Általában azzal rontjuk el többségüket, hogy bő rántással sűrítjük, tésztát főzünk melléjük, illetve kenyérrel, vagy pogácsával fogyasztjuk őket. Nos, a diétás verziókban ezeket el kell felejteni, de egy próbát az új praktikákkal mindenképpen érdemes tenni: a végeredmény valóban nagyon finom lesz.

Fehér árvacsalán leves

  • Ha tényleg oda akar figyelni a kalóriákra, akkor készítsen olyan leveseket, amik eleve nem igényelnek sűrítést. Példának okáért ilyen a hagyományos zöldségleves, a gomba- borsóleves, sőt, a húsleves is. Ízlése szerint variálhatja a hozzávalókat, így minden nap változatos finomság kerülhet az asztalra.
  • Amennyiben olyan levest választ, amihez szükséges rántás, finomliszt helyett vásároljon kukoricakeményítőt. Ezt éppúgy felhasználhatja, mint a hagyományos lisztet, csak a rántás készítése során sokkal kevesebbet kell belőle az edényben megpirítania.
  • Végül, de nem utolsósorban kiváló finomságnak bizonyulnak a krémlevesek is, amiket egyáltalán nem szükséges sűrítenie. Mindössze arra kell ügyelnie, hogy annyi vízben főzze őket, amennyi éppen ellepi a felhasznált zöldségeket, gyümölcsöket. Amikor félig kész van a leves, turmixolja össze, majd szükség szerint párolja el belőle a vizet, vagy adjon hozzá, ha úgy ítéli meg, hogy túl sűrű lett. Így kizárhatja a hizlaló tejszíneket, lisztet, csak a finom és egészséges, könnyen megemészthető alapanyagok kerülnek a tányérjára.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.