Így készíts fagylaltot gyorsan, cukor és tej nélkül

Ki ne szeretné a jó fagylaltot? Ám sokan vannak, akik tejallergiájuk miatt sajnos kénytelenek megvonni maguktól ezt a finom édességet. Ennek mostantól vége!

Laktóz érzékenyek és vegánok figyelem! Ezt a fagylaltot nektek találták ki.

Bár nem tartalmaz cukrot sem, cukorbetegeknek mégsem ajánljuk, mert a hozzávalók viszont cukorban igen gazdagok. Így most arra kérjük a diétázókat is, hogy csukják be a szemüket, és csak élvezzék a gyorsan elkészíthető finomságot, és bűnözzenek kedvükre.

Hozzávalók:

  • 3-4 banán
  • Egy evőkanál mogyoróvaj
  • 2-3 teáskanál kakaópor
  • Valamint egy nagy teljesítményű turmix gép

A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk és beletesszük a turmix gépbe. Vannak akik már a felkarikázott banánt mélyhűtőben tárolják, mi is ezt javasoljuk, ebben az esetben azonnal tálalható az édesség, de a turmixolásnak több időt kell hagynunk.

  • Megvárjuk amíg a gép pépesre turmixolja a banán.

Először a banánkrémünk csak szemcsés lesz, de ennek a receptnek a titka az, hogy szinte selymesen krémesre kell turmixolni a gyümölcsöt.

  • Adjuk hozzá a mogyoróvajat és a kakaóport és turmixoljuk tovább, amíg minden hozzávaló teljesen össze nem keveredik.

Mi most csak ezt a plusz két összetevőt tettük bele, de a bátrabbak próbálkozhatnak bármivel, határ a csillagos ég. Kakaópor helyett használhatunk csokoládé vagy mogyorókrémet. Dobálhatunk bele másfajta gyümölcsöt is, epret, málnát, vagy amit éppen kívánunk.

  • A kész krémet hűtőbe tesszük, tálalás előtt díszíthetjük csokoládédarabokkal.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.