Hogyan válasszuk ki a megfelelő masszázságyat?

Sokan döntenek úgy manapság, hogy valamilyen teljesen új munkát keresnek, vagy kitanulnak valami jó szakmát és másban teljesednek ki, mert megunták a korábbi, de mára már monotonná vált munkájukat. Nem mindig könnyű eldönteni, hogyan tovább, hiszen sok mindent mérlegelni kell a váltás előtt. Sokféle, a régebbitől teljesen más, izgalmas mesterség mellett is dönthetünk.

A masszőr szakma is egy remek választás. Egyrészt, jelentősen megnőtt a masszázskezelések iránti igény, másrészt kecsegtető, hogy rugalmas időbeosztásban, vállalkozóként is lehet ezt a munkát végezni. Miután ténylegesen elhatároztuk, hogy masszőrként szeretnénk a jövőben tevékenykedni, a szükséges ismeretek és készségek birtokában elkezdődhet a munkához szükséges összes termék beszerezése, hiszen csakis úgy tudunk maximálisan kielégítő szolgáltatást nyújtani, ha minőségi és profi termékekkel, eszközökkel dolgozunk. A masszázságynak központi szerepe van a magas minőségű masszázsszolgáltatás biztosításában. De hogyan válasszunk? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor masszázságyat keresünk? Ehhez adunk tippeket!

Miért érdemes masszőrnek tanulni?

Tanulni soha sem késő. Akár még negyvenévesen is kitanulhatjuk a masszőr szakmát, hogy aztán a saját magunk ura lehessünk. Az egyik ok, ami a masszőr karrier mellett szól nem más, mint a rugalmas időbeosztás, ami nagyon kedvező lehet azok számára, akik nem kívánnak a jövőben fix időpontban dolgozni. Vállalkozóként akkor dolgozunk, amikor csak szeretnénk. Nem csak a szabadidőnket, hanem a munkával töltött időnket is mi magunk osztjuk be.

Ebben a szakmában rengeteg potenciál rejlik. Ha nem vállalkozóként szeretnénk elhelyezkedni, akkor is sok lehetőségünk van állást találni, hiszen egészségügyi és szociális intézményekben is van kereslet a masszőrök iránt, illetve ma már sok cég is él a masszázsterápia adta lehetőségekkel. Ha mégis csak saját vállalkozásba fogunk, akkor pedig változatos munkakörnyezetben dolgozhatunk, hiszen a munka nem csak a masszázsszalonunkban történhet, hanem az ügyfelek lakásán is.

A masszőrködés nem egyszerűen csak egy szakma, hanem egy remek hivatás, amely lehetővé teszi, hogy embereken segítsünk és még karriert is építhetünk, ha ügyesek vagyunk és ennek hamar el is terjed a híre. Nem elegendő csak jó kézügyességgel és egyéb készségekkel rendelkezni, az is elemi, hogy a vállalkozásunk indításkor minőségi bútorzatba, azaz egy kényelmes és strapabíró masszázságyba ruházzunk be.

Hogyan, milyen szempontok alapján válasszunk masszázságyat?

A kényelmes masszázságy az alapja a vállalkozásnak, hiszen ha a bútor nem biztosítja a maximális komfortot a vendégek számára, akkor semmi esély sem lesz arra, hogy örömmel kérnek majd tőlünk újabb időpontot. Az első és legfontosabb, hogy a masszázságy töltse be a funkcióját. Vásárlás előtt alaposan gondoljuk át, hogy milyen kezeléseket fogunk alkalmazni, hogy ennek megfelelően tudjunk egy professzionális ágyat vásárolni.

Ha a szalonunkba választunk masszázságyat, kulcsfontosságú, hogy a megfelelő méretű mellett döntsünk. A masszázságy legyen kompatibilis a szalon méretével, adjon lehetőséget a kényelmes munkavégzésre. Az ágy magassága és szélessége is meghatározó. Ezek az adatok a kezelést végző és a leendő ügyfelek méreteitől is függ. A legjobb, ha állítható és stabil ágyat vásárolunk, hogy minden ügyfél elégedetten távozzon a szalonunkból és mi magunk is komfortosan érezzük magunkat egy-egy kezelést követően.

Az is lényeges, hogy a masszázságy magas minőséget képviseljen. Gondoljunk arra, hogy minden egyes befektetés előbb-utóbb megtérül majd. Amennyiben nem csak a masszázsszalonban nyújtunk szolgáltatásokat, hanem házhoz is megyünk, megfontolandó a praktikus összecsukható masszázságy vásárlása. Választhatunk minőségi bükkfából és alumíniumból készült masszázságyat, illetve dönthetünk a nagyméretű, kényelmes masszázsalátétek mellett is, amelyeknek akkor vehetjük hasznát, ha nem masszázságyon történik a kezelés. Az összecsukható masszázságynak nem csak utazó masszőrként vehetjük hasznát, hanem a szalonunkban is. Roppant praktikus, könnyen hordozható és tárolható, illetve nagyon stabil és minőségi termékről van szó, amelyet évekig is használhatunk.

Dilemmát okozhat, hogy a fa vagy az alumínium összecsukható masszázságy mellett tegyük le a voksunkat? Az alumíniumból készült ágy, kiegészítők nélkül, csak kis súllyal – 11,5 kg – rendelkezik, ezért rendkívül alkalmas a szalonon kívüli használatra. Az ágy magasságát is könnyedén és egyszerűen be lehet állítani.

A bükkfából készült masszázságy mellett is dönthetünk, amennyiben természetes közeget szeretnénk a szalonunkban teremteni. A bükkfa masszázságy magassága állítható, jól bírja a terhelést és nagyfokú stabilitással rendelkezik.

Milyen érvek szólnak a Lipt DS-01 masszázságy mellett?

Ha egy könnyű, stabil és minden gond nélkül összecsukható masszázságyra vágyunk, akkor a Lipt DS- 01 masszázságy mellett is határozhatunk. Ez a masszázságy a szalonban is megállja a helyét, de akkor is jó szolgálatot tehet, ha utazó masszőrként tevékenykedünk, hiszen a kiegészítők nélküli összsúlya mindössze 12,6 kilogramm.

A minőségi bükkfából készült masszázságy stabilitását és szilárdságát az acél kábelrendszer, továbbá a lábak végén található csúszásgátló gumi biztosítja. Az ágynak nem csak a felállítása, hanem az összecsukása is gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, mindössze egy kevés gyakorlás szükséges az elsajátításához.

A masszázságy minőségi műbőr kárpitozással rendelkezik, amelyet rendkívül könnyű tisztán tartani. A vendégek komfortérzetét fokozhatja a kellemes, puha tapintása. A kliensek kényelmét a négy centiméter vastagságú, nagy sűrűségű molitán hab is segíti. A masszázságyunkat szalonunk enteriőrjéhez igazíthatjuk, hiszen a megbízható minőségű Lipt masszázságy többféle színben – bézs, kék, narancssárga, türkiz zöld, fekete – kapható.

Az alátét kiválasztása

Léteznek olyan masszázskezelések, amelyek nem kívánják meg a masszázsasztalt. Az alátét lehetővé teszi, hogy tornagyakorlatokat vagy rehabilitációs gyakorlatokat mutassunk be a vendégeknek. Az alátéttel hordozható táskát is kapunk, amely a masszázseszköz kényelmes szállítását teszi lehetővé.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.