Három természetes módszer köhögés ellen

Roppant kellemetlen, sokszor fájdalmas is – szabaduljunk meg tőle a lehető leggyorsabban! Íme három természetes módszer, hogy legyőzzük a köhögést.

 

A köhögés általában a szervezet védelmi reakciója, azért jelentkezik, hogy a légutakba bekerült idegen anyag (ami lehet kórokozó vagy nyák is) végre távozzon onnan

A köhögés heves, reflexszerű folyamat, amely az idegrendszer és az agy összehangolt munkájának eredménye.

Köhöghetünk megfázástól, vírusos vagy bakteriális fertőzéstől, amelyek leginkább feslő légúti megbetegedéseket okoznak. De akár így, akár úgy, a köhögés igénybe veszi szervezetünket, elfáraszt, és nem utolsósorban roppant kellemetlen dolog.

Mielőtt azonban valamifajta pirulát vennénk be köhögés ellen, feltétlenül próbáljuk meg a természetese eredetű köhögéscsillapítókat, amelyek kíméletesen segítik, segíthetik a gyógyulást. (Hosszan tartó köhögéskor azonban feltétlenül forduljunk orvoshoz.)

Három természetes köhögéscsillapító

No.1. Lenmag mézzel és citrommal

Egy teásbögrére való (2,5–3 dl) vízben forraljunk fel 2-3 evőkanál lenmagot, amíg a víz be nem sűrűsödik. Ehhez adjunk mézet és citromlevet, majd hagyjuk langyosra hűlni a főzetet. Így kortyolgassuk el a leszűrt teát.

No2. A fekete bors tea

Nyákos köhögésre a kínai orvoslásban a fekete bors főzetét ajánlják, amely serkenti a vérkeringést, és oldja a torkunkon tapadt nyálkát.
Tegyünk egy teáskanál fekete őrölt borsot és két evőkanál mézet egy csészébe. Töltsük fel forró vízzel és hagyjuk ázni 15 percig, amíg kioldódnak a borsból az értékes olajok. Szűrjük le, és igyuk meg.

No.3  Édesgyökér, borsmenta, kakukkfű vagy gyömbér

Bármelyik értékes gyógynövényt is használjuk, forrázzuk le, majd 10 perc után szűrjük le a főzetet. Valamennyi felsorolt gyógynövény nyugtatólag hat és fellazítja a nedves köhögést kiváltó váladékot. A reszelt gyömbért kanalas orvosságként is fogyaszthatjuk, kis mézzel és citromlével.

Mindeközben feszültséglevezetőként nyugodtan hallgassunk meg egy majdnem elfeledett, ám a témában mégis klasszikusnak számító 100 Folk Celsius számot, a Köhögni kell címűt. 

 

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.