Gondolatok a boldogság érzéséről…

Légy boldog! Önmagadért. A boldogság mindenkinek mást jelent. Ezért nehéz két embernek együtt boldognak lenni. De elégedettek lehetnek együtt, ha az alapvetések stimmelnek.

Boldogok önmagunkban tudunk csak lenni. A boldogság belül van, nem kívül. És amilyenek olyankor vagyunk, az sugárzik ki a másikra. Így alakul ki például a szerelem érzése! Mert mi belül azt érezzük, hogy boldogok vagyunk. A másik hangjától, érintésétől ölelésétől, reakciójától, stb…..de az érzés bennünk van, nem a másik csinálja.

Pont úgy, mint amikor ha elmúlik a másik varázslata, akkor adott esetben ellökjük ugyan azt a kezet, aminek a simogatásáért rajongtunk korábban. Vagy megundorodunk a szokásaitól, a nézése idegesít, az érintésétől futkos rajtunk a hideg frász…

boldogság3

Ez is azt mutatja, hogy MINDEN bennünk van, bennünk történik. A többiek csak katalizátorok. Valójában nem múlik rajtuk semmi. Rajtunk múlik minden. A saját vágyainkon, igényeinken, az adott pillanat akaratán múlik, hogy mi van odabent, és az aktuális érzést az aktuális, éppen látható személyhez kötjük.
De miért is nem függetleníthetnénk ezt a dolgot bármikor? Miért is ne tudnánk ezt saját magunkban értékké emelni, és koordinálttá tenni? Persze, hogy tudjuk. Na jó. Meg kell tanulni.

boldogság2

Az egyik ilyen út, hogy önmagunkkal kell jóban lenni, önmagunkat kell szeretni. (Tudom sablon szöveg, uncsi, általánosítás. A könyöködön jön már ki! De csak azért, mert még nagyon kevesen tudják valóban megcsinálni. Nem uncsi, hanem hárított igazság. Mert hogy szerethet az ember egy unalmas, sótlan, sikertelen alakot, pláne ha önmaga az. Azt kívül sem szereti, hogy tudná önmagára kivetíteni?

DE van kiút. Az egyik: Nem megfelelési játszmákkal megpróbálni a másikat kielégíteni, mert az elvárások szintje a másikban is folyton változik.
De amikor te önmagaddal jóban vagy, úgy ahogy vagy, mert önmagad értékrendjét követed, azt nem adod alább, attól nem térsz el, és amikor elégedett vagy, ezt az energiát küldöd szét a kollektív tudatba, ezt közvetíted permanensen magad köré.

Na jó, nem fog mindenkinek tetszeni. Elsőre!!!! Aztán megszokják, érték lesz belőle, mert te MINDIG pont így csinálod. És ez hat! És akkor máris “Ötről a hatra jutottál” …

Csaba Beatrix

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.