Mennyei körtés pite 10 perc alatt!

Szeretnénk tíz perc leforgása alatt egy rendkívül finom, könnyű, gyümölcsös pitét készíteni? Lássunk hozzá a körte pitéhez, amelynek már a tálalása sem mindennapi!

A tavaszi, nyári időszakban szívesebben fogyasztunk olyan süteményeket, amelyek gyümölcsökkel készülnek. Természetesen egy körtés receptnek máskor is örülhetünk…A piték rajongóit lepjük meg most egy könnyen elkészíthető körtés sütemény receptjével, amelynek a tálalása is nagyon mutatós!

A körtés pite 10 perc alatt készíthető el, és további 30-40 percig sül. Az alábbi mennyiségből 6 adag pite készülhet.

Körtés pite recept:

Hozzávalók: 1 lap pitének való tészta; 6 darab érett körte; ¾ csésze barna cukor; ¼ csésze liszt; 1 citrom leve; 1 evőkanál őrölt fahéj; 1 evőkanál vaj.

körte pite 2

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg a körtéket, vágjuk le a tetejüket (ezt dekorációnak fogjuk használni), és tegyük félre. Majd hámozzuk meg a körtéket, a magokat eltávolítva vágjuk kis darabokra őket. Rakjuk egy közepes méretű tálba. Adjuk hozzá a citrom levét, a cukrot, lisztet és az őrölt fahéjat. Keverjük őket össze.

Válasszunk egy tűzálló tálat, amelyben felszolgálva is jól mutat majd a körtés pite. Vajazzuk ki és töltsük bele a keveréket.

Majd tekerjük ki a pitének való tésztát, és egy süti kivágó segítségével vágjunk rajta két lyukat, a meghagyott körte végeknek megfelelő méretűt. A körtevégeket a töltelék tetejére tesszük, majd ráillesztjük a tésztát. A körtés pite széleit egy villa segítségével tudjuk egy kicsit kidekorálni.

körte pite

Ha készen vagyunk, rakjuk sütőbe a pitét és süssük 30-40 percig, ez attól is függ, milyen az ízlésünk, illetve, hogy mennyire érettek a körték. Lehet, hogy 20 perc sütés után érdemes lesz befedni a pitét egy fóliával, hogy ne barnuljon meg túlságosan.

Amikor kivesszük a sütőből, várjunk pár percet, amíg kissé kihűl a körtés pite. Majd tejszínhabbal vagy görög joghurttal szolgáljuk fel – mennyei párosítás!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.