Edénykerttel védekezz a betegségek ellen!

Az influenza ellen számos gyógymódot és prevenciós lehetőséget ismerünk, az italporoktól kezdve a gyógyszerek és immunerősítők végeláthatatlan soráig. Ám gyógynövényekkel is védekezhetünk.

A betegségek tökéletes ellenszerei

A természet patikájában sokféle egészségügyi panaszra találhatunk gyógyírt, ezért érdemes egy otthoni, kis edénykertet létrehozni. A zsálya, a rozmaring, a kakukkfű mind kiválóak a meghűlés és az influenza legyőzésére.

Az előbb említett növényeket ráadásul egyszerűen beszerezhetjük kertészetekben, piacokon vagy akár szupermarketekben. Ültessük őket csoportosan egy nagyobb edénybe, így nemcsak akkor hasznosíthatjuk őket, mikor meghűltünk, vagy épp mediterrán vacsorát főzünk, hanem a lakásunk díszévé is válhatnak.

edénykert

Szerencsénkre ezek a növények hasonló körülményeket kedvelnek, vagyis szárazságban és napos helyeken is érzik jól magukat. Az edényünk elkészítéséhez szükségünk lesz egy 40 cm átmérőjű, minimum 30 cm mély, alul lyukacsos cserépedényre, 1 db rozmaringra, 3 orvosi zsályára és 5 db közönséges kakukkfűre.

Annak érdekében, hogy a vízelvezetésről is gondoskodjunk, tegyünk a cserépedény aljára kavicsot vagy törött cserepet. A hétköznapi virágföldet érdemes 1/4 rész homokkal bekeverni, mert így termékenyebb lesz a növényeinknek.

Középre ültessük a rozmaringot, hiszen az akár 60 cm magasra is megnő, köré kerüljenek a zsályák, melyek terebélyes bokorrá fejlődnek, a széleket pedig kakukkfűvel ültessük be, így kitölthetjük a megmaradt hézagokat is.

A bio egészségládánkat elég hetente egyszer locsolnunk, hogy mindig karakteres illatokkal árassza el az otthonunkat, és hogy szükség esetén a rendelkezésünkre álljon. Ha az influenza megkörnyékezné szervezetünket, legjobb, ha egyből inhalálunk a forró gőzből, vagy főzünk kedvenceinkből egy jó forró csésze teát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.