Alkoholizmushoz vezet a kényszeredett mosolygás

Egy amerikai felmérés szerint hajlamosabbak a kemény ivászatra azok a munkavállalók, akiktől elvárják, hogy munkaidejükben mosolyogjanak.

Kiderült, hogy tényleg nem vezet jóra, ha tartósan elfojtjuk valódi érzelmeinket.

Két amerikai egyetem mintegy 1600, nyilvános közösségben dolgozó személy ivási szokásait vizsgálta. A felmérésben tanárok, ápolók, ügyfélszolgálati vagy vendéglátásban dolgozók vettek részt – írta a The Independent.

„Ezekben a munkakörökben a munkavállalókat a pénz motiválja, hogy visszatartsák negatív érzelmeiket, de ez nagyon fárasztó, ha egész nap ezt kell tenniük” – nyilatkozta az egyik kutató.

Az egyetemi kutatók felmérték ,hogy a vizsgálatba bevont személyek milyen gyakran kényszerültek érzelmeiket megjátszani, vagy azokat elfojtani.

Az eredmények azt mutatták, hogy a nap során minél többször kellett valakinek kényszerből mosolyognia, miközben nem így érzett, annál kevésbé volt képes korlátok közé szorítani alkoholfogyasztását munka után.

Az eredmények fényében a kutatók azt javasolják, hogy érdemes lenne a vállalatoknak felülvizsgálniuk a kötelező mosolygásra vonatkozó irányelveiket.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.